Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SUKOBI SE NASTAVLJAJU

Napadnuti ukrajinski graničari, u Slavjansku iz helikoptera pucano na civile

Autor: Tanjug | 02.06.2014 - 09:40:00h | Komentara: 0

Proruske snage na jugoistoku Ukrajine ranile su nekoliko graničara u napadu nedaleko od Luganska, dok je ukrajinska vojska ranila pet civila u vojnoj operaciji u Slavjansku, javili su ruski i zapadni mediji pozivajući se na izjave ukrajinskih vlasti ili proruskih milicija.


Ukrajina: Na zapadu ih ubi voda, a na istoku meci

Ukrajina | Foto: Profimedia

Ukrajinski vojnici ranili su sinoć pet civila tokom vojne operacije u Slavjansku, saopštila je danas gradska narodna milicija ruskoj novinskoj agenciji Interfaks.

“Pet civila je ranjeno u sinoćnoj vatri iz helikoptera na grad. Pucnjava se završila oko 21 čas po moskovskom vremenu”, naveo je štab narodne milicije u Slavjansku.
U izveštaju se dodaje i da su vojnici pucali na nekoliko gradskih naselja i da su se stanovnici Slavjanska pripremali da provedu prošlu noć u skloništima, preneo je Glas Rusije.

U međuvremenu je ukrajinska Državna granična služba saopštila da su u toku borbe proruskih snaga i graničara kod kasarne u Lugansku i da je nekoliko vojnika ranjeno.

Lugansk

Lugansk

Zvaničnici su naveli da je oko 100 naoružanih proruskih snaga napalo graničnu ispostavu u Lugansku - veliki ukrajinski pogranični grad nedaleko od ruske granice, u ranim jutarnjim časovima.
Graničari su odgovorili vatrom na napadače čiji je broj porastao na 400 nekoliko sati kasnije, javila je američka agencija AP.

Sukob između ukrajinske vojske i proruskih snaga na istoku Ukrajine eskalirao je prošle nedelje pošto su pripadnici milicija pokušali da zauzmu međunarodni aerodrom u Donjecku i u sukobima kod aerodroma oborili ukrajinski vojni helikopter.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP