Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MNOGI STE SE OBRADOVALI

Napravljena čokolada koja dobro utiče na zdravlje organizma!

Autor: Blic.rs | 07.10.2013 - 18:23:00h | Komentara: 0

Švajcarska kompanija "Barry Callebaut" je napravila novu vrstu čokolade "Acticoa", koja u sebi sadrži hemijske dodatke, koje utiču na poboljšanje rada ljudskog organizma.

Istraživanja su pokazala da nova čokolada utiče na krvna vlakna za čak 1 do 2 posto, i tako pomaže krvi da lakše protiče.

dd

Bolje čokolada, nego tablete | Foto: Shutterstock

 
Čokolada je uspela da smanji rizik od dobijanja kardiovaskularnih problema, uključujući i srčane udare, za osam posto.

"Acticoa" je to uspela jer tokom procesa pravljenja nisu odstranjeni flavanaidi, koji se prirodno nalaze u čoko zrnima, a koji su predhodno uklanjani iz procesa pravljenja čokolade.

"Ovde nije reč o veštačkom dodavanju sastojaka, već o čuvanju onoga što se već nalazilo u čoko zrnima", kazao je Marijike De Brauver, PR kompanije "Barry Callebaut".

Ova kompanija proizvede 1,400,000 tona čokolade svake godine, a "Acticoa" kreće u prodaju krajem ovog meseca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP