Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SRCEPARAJUĆA SVEDOČANSTVA O MASAKRU U SAD

Naša učiteljica je mrtva

Autor: Ekipa Alo! | 19.12.2012 - 08:02:00h | Komentara: 0

Džin Rozen (69) tog jutra je nahranio mačke i iz svog toplog doma bacio pogled na ulicu, pošto mu je pažnju privukla grupa dece. Na ivičnjaku je sedelo šestoro mališana od šest i sedam godina.

Šok je bio prevelik: Ni profesionalac nije mogao da zadrži suze

Šok je bio prevelik: Ni profesionalac nije mogao da zadrži suze | Foto: AP

Ispred njih je stajao školski autobus, ali oni nisu ulazili. Bio je petak ujutru i Džin je izašao da vidi šta se dešava. „Ne možemo da idemo u školu. Naša učiteljica, gospođica Soto, mrtva je“, rekli su mališani zaprepašćenom Rozenu, koji u tom trenutku nije znao da su ta deca nekako uspela da pobegnu i prežive masakr koji je Adam Lanza (20) počinio u njihovoj školi „Sendi Huk“, u Njutaunu u Konektikatu!

Psiholog Džin Rozen prihvatio šestoro mališana koji su pobegli od ubice, dao im igračke i sokove i dok je čekao njihove roditelj

Psiholog Džin Rozen  | Foto: AP


Rozen, inače psiholog u penziji, uveo je u svoj dom četiri devojčice i dvojicu dečaka. Narednih nekoliko sati proveo je s njima. Slušao je najpotresne priče o najgnusijem zločinu koji je ikada potresao SAD. I to iz usta nejakih mališana!

- Nisam imao pojma šta se dešava, nisam mogao da prihvatim njihove priče. Uveo sam ih u kuću, otrčao na sprat i uzeo pregršt igračaka koje su mi ostale od moje dvoje unučadi. Dao sam ih deci, zajedno sa sokovima, ništa ih nisam pitao. A onda su dva dečaka počela da pričaju... Opisali su kako je ubijena njihova učiteljica Viktorija Soto, za koju sam kasnije saznao da je pokušala telom da zaštiti decu - rekao je šokirani Rozen, koji ne zna kako su deca uspela da uteknu ubici. Po jednoj teoriji, učiteljica Soto stigla je da sakrije nekoliko mališana od pomahnitalog ubice. Ali, oni su prilikom bekstva morali da prođu pored njenog mrtvog tela!

Viktorija Soto

Viktorija Soto


Rozen je sa decom sačekao da dođu njihovi roditelji, čije je brojeve telefona uzeo od vozača školskog autobusa. A onda je, nekoliko sati nakon odlaska poslednjeg deteta, na vrata Rozenove kuće neko pokucao...

- Otvorio sam vrata i video uspaničenu ženu čije je dete išlo u tu školu. Nije ga tamo našla, ali je čula da su neka deca uspela da pobegnu kod mene, pa je došla. Kada je shvatila da u mojoj kući nema više dece, lice joj se sledilo od užasa! Nadala se božjem čudu, ali nije ga bilo... Kasnije sam ime njenog deteta video na spisku žrtava - rekao je Rozen i tada je konačno pukao od šoka i bola, briznuvši u plač.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP