Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

USLIKALI GA NA MOSKOVSKOM TRGU

Navalni priveden zbog napuštanja kućnog pritvora!

Autor: Tanjug | 30.12.2014 - 18:28:00h | Komentara: 0

Ruski opozicionar Aleksej Navalni priveden je danas u centru Moskve nakon što je napustio kućni pritvor i biće sproveden na adresu stanovanja, javile su ruske agencije, pozivajući se na moskovsku policiju.

Aleksej Navalni

Aleksej Navalni | Foto: AP

"Pripadnici policije zadržali su Navalnog koji je prekršio režim kućnog pritvora. Zajedno sa Federalnom službom za izvršenje zatvorskih sankcija (FSIZS) biće sproveden na adresu prijave boravka", navela je moskovska uprava Ministarstva unutrašnjih poslova a prenosi TAS S.


Agencija RIA Novosti javila je prethodno da je Navalni došao u centar Moskve na Trg Manjež i da su se na socijalnim mrežama pojavile njegove fotografije.


Ranije se i na njegovom nalogu na "tviteru" pojavila izjava da će on, bez obzira na kućni pritvor, doći na taj trg gde će njegove pristalice održati miting, navela je ta agencija.


FSIZS je saopštila, takodje, da je registrovala da je Navalni prekršio uslove kućnog pritvora i da će uputiti odgovarajuću dokumentaciju sudu.
Zamoskvorecki sud u Moskvi je 19. decembra do 15. februara produžio Navaljnom kućni pritvor u okviru predmeta u kom mu se sudi za prisvajanje 26 miliona rubalja od kompanije "Iv Roše Vostok".


Ranije danas sud je za to delo Navalnog osudio na 3,5 godine uslovno, a njegovog brata Olega na zatvorsku kaznu u istom vremenskom periodu.
Navaljni bi trebalo da ostane u kućnom pritvoru do stupanja presude na snagu.


Agencije podsećaju da je on već bio osudjen 2013. godine u predmetu za proneveru imovine kompanije "Kirovljes" na pet godina lišenja slobode uslovno.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP