Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DRAMA OKO PLAVOG ANĐELA SE NE SMIR

Navodni roditelji Marije traze da ih puste iz zatvora u Grčkoj!

Autor: Tanjug | 26.10.2013 - 13:32:00h | Komentara: 0

Romski par kod kojih je policija u centralnoj Grčkoj prošle sedmice pronašla malu plavokosu devojčicu po imenu Marija, zatražiće da budu pušteni iz zatvora, budući da su u Bugarskoj pronadjeni njeni biološki roditelji, izjavila je danas advokat para, Marijeta Palavra.

Mala Marija

Mala Marija

"Moji klijenti će uložiti žalbu na odluku o pritvoru, a takođe žele da im devojčica bude vraćena, jer su je oni podigli i vole je", izjavila je Palavra agenciji AFP.

Marija, plavokosa i zelenooka devojčica starosti oko pet ili šest godina, pronadjena je 16. oktobra u romskom naselju u blizini grada Farsale u centralnoj Grčkoj, pri čemu je pažnju policije privukla činjenica što dete izgledom potpuno odudara od svojih navodnih roditelja, 39-godišnjeg Hristosa Salisa i njegove supruge Elefterije Dimopulu (40).

DNK testovi su pokazali da njih dvoje nisu Marijini pravi roditelji, pa su uhapšeni i odredjena im je mera zadržavanja u zatvoru do suđenja.

Sa druge strane, rezultati DNK analize su juče pokazali da su biološki roditelji deteta Saša i Atanas Rusev, siromašni romski par koji živi u gradu Nikolajevo u centralnoj Bugarskoj.

Saša Ruseva (35) je policiji rekla da je, dok je pre nekoliko godina radila u Grčkoj na plantažama, rodila devojčicu i sedam meseci kasnije je ostavila kod jednog romskog para.

Prema njenim rečima, na odluku o ostavljanju Marije i povratku u Bugarsku navelo je to što nije mogla da dodje do ličnih dokumenata za devojčicu, kao i veliko siromaštvo i nemogućnost da se brine o velikom broju dece koju je rodila pre toga.

Nn ena priča se slaže sa pričom koju su od početka pričali Salis i Dimopulu, za koje se veruje da imaju petoro svoje dece, ali su lažno prijavili ukupno 14 kako bi dobili što veću socijalnu pomoć.

"Oni su prepoznali Rusevu kao ženu koja im je dala dete", izjavila je Palavra i dodala: "Oni smatraju da je ovim dokazana njihova nevinost, budući da je to priča koju su oni pričali od samog početka."

I Ruseva i grčki par Roma tvrde da prilikom predaje devojčice nikakav novac nije razmenjen.

Za Mariju se trenutno brine atinska dobrotvorna organizacija "Detetov osmeh", a grčki tužilac će doneti odluku da li će ona biti vraćena u Bugarsku ili romskom paru kod kojih je odrasla, ili će možda ostati u dobrotvornoj organizaciji dok ne bude data na usvajanje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP