Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISPOVEST POLICAJCA KOJI JE OTKAZAO POSLUŠNOST

Neću više da pucam u svoj narod!

Autor: Ekipa Alo! | 22.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

„Pucalo se na nas i gađali su nas ‚Molotovljevim koktelima‘, bilo je gusto! Moja jedinica je bila kod stadiona Dinama. Okupio sam sve i rešili smo da se povučemo. Nismo više želeli da pucamo u naš narod. Nisam zato policajac”, kaže na početku ispovesti major Aleksandar Poliščuk, komandir jedinice 3053 iz grada Hmeljnickog.

Demonstranti su  juče u Kijevu pucali  na policiju, koja nije  uzvratila vatru

Demonstranti su juče u Kijevu pucali na policiju, koja nije uzvratila vatru | Foto: Reuters

On je jedan od 150 pripadnika bezbednosnih snaga koji su odbili naređenje.
„Napustili smo položaj jer se ne sme pucati u svoj narod. Ne smemo svi da izginemo zbog jednog čoveka. Pokušali su da nas zaustave i vrate u prve redove. Trojica mojih drugova su ranjena.

Timošenkova na slobodi!


Ukrajinski parlament izglasao je da bivša premijerka Julija Timošenko bude puštena iz zatvora. Ona je 2011. osuđena na sedam godina zatvora zbog potpisivanja štetnog ugovora o kupovini ruskog gasa do 2019. godine. U više navrata u Kijevu su organizovani protesti na kojima se tražilo da Timošenko bude puštena iz zatvora.

Za sada samo želim da odem kući. Možda će mi suditi zog dezerterstva. Već su me smenili. Najvažnije je da smo živi i da se vratimo svojim porodicama”, rekao je Poliščuk.

Otkad su se sukobi rasplamsali, sve je više pripadnika specijalne jedinice „Berkuta” koji otkazuju poslušnost.

Dan nakon što je više od 70 osoba ubijeno u sukobima u Kijevu, predsednik Viktor Janukovič i predstavnici opozicije su postigli novi dogovor. Janukovič je najavio prevremene predsedničke izbore i obećao formiranje vlade nacionalnog jedinstva.
Janukovič je obećao i sprovođenje ustavnih reformi kojima će se smanjiti ovlašećanja predsednika, što je bio jedan od ključnih zahteva demonstranata.

Gradska skupština je  glavni štab demonstranata

Gradska skupština je glavni štab demonstranata | Foto: Reuters


Oglasio se i Vitalij Kličko, jedan od vođa opozicije, koji je potvrdio da će opozicija potpisati sporazum sa Janukovičem o okončanju krize. Juče ujutru je malo nedostajalo da se sukobi rasplamsaju nakon što su demonstranti otvorili vatru na policiju koja je čuvala ulaz u zgradu parlamenta.

Rusija će u rat zbog Krima!


Rusija je spremna da uđe u rat zbog Krima kako bi zaštitila etničko rusko stanovništvo koje živi u toj regiji, kao i vojnu bazu u kojoj je smeštena ruska crnomorska flota. „Ako se Ukrajina podeli, to će sigurno pokrenuti rat. Prvo će izgubiti Krim jer ćemo ga mi štititi, kao što smo to radili i u Gruziji“, rekao je anonimni ruski zvaničnik za „Fajnenšel tajms“.

Viktor Janukovič

Viktor Janukovič

Janukovič sklonio porodicu!

Prema nezvaničnim informacijama, Viktor Janukovič je sklonio na sigurno članove svoje porodice. Navodno su u četvrtak uveče sa aerodroma odletala tri aviona u kojima su bili i članovi porodica pojedinih ministara. U avione su, prema izjavama očevidaca, ukrcani i luksuzni automobili.

Poslednji komentari
  • Mani Vreme: 22.02.2014 09:00h

    Pucati na narod je zaista greh.Ali ako "narod" dobija 25 dolara po danu da sruši režim,da li je to narod?

  • Aladin Vreme: 22.02.2014 12:50h

    Zemljace dali si ti pucao na narod zbog Janukovica ili da sacuvas svoj i zivote svojih ljudi???? Kakva je ovo sprdacina! Ne "narod" moze da ubija,lincuje i spaljiva policajce (tvoje kolege) a ti si sada junak jel nezelis da ih u tome sprecis!! Sram te bilo! Neosporavam cinjenicu da je svaki ljudski zivot dragocen, ali ako neko ugrozava zivote na to se mora reagovati. Zeludac mi se prevrtao kada sam gledao one jadne policajce(medju kojima si mozda bio i ti) kako ih ubijaju, osakacuju, spaljuju i lincuju....Nek ti je na cast!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP