Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZAGONETKA MASAKRA

Nemačka policija snimila film da uhvati ubice Srba

Autor: B. Jelovac | 10.10.2013 - 22:00:00h | Komentara: 0

Frankfurtska policija će sledeće nedelje na nemačkoj javnoj televiziji ZDF emitovati dokumentarac koji je snimila o stravičnom ubistvu Zemunca Marka Jakšića (20) i Boranina Bojana Ristića (37) krajem decembra prošle godine u hotelu „Luksor“ u Frankfurtu.

Traže se: Laki i Crni

Traže se: Laki i Crni

Kako u ekskluzivnoj izjavi za „Alo!“ objašnjava Aleksander Kibling, šef kancelarije za medije tamošnje policije, na ovaj korak su se odlučili kako bi animirali građane da svojim informacijama doprinesu potrazi za ubicama.

Nemački Interol raspisao je u aprilu poternicu za Podgoričaninom Aleksandrom Kneževićem (26) zvanim Laki i za sada neidentifikovanim mladićem sa nadimkom Crni, za koga se veruje da je iz Crne Gore, koji su u noći između 29. i 30. decembra 2012. masakrirali dvojicu Srba u hotelu „Luksor“ u Frankfurtu.
Za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do njihovog hapšenja policija je ponudila i nagradu od 5.000 evra i otvorila posebnu telefonsku liniju 0049 69 755 51155, na kojoj operateri govore i srpski jezik.
U dokumentarcu koji će biti prikazan u sredu u emisiji „Dosije XY“ na drugom programu ZDF-a između ostalog biće otkriveni i do sada nepoznati detalji iz istrage.

Žrtve: Marko Jakšić i Zoran Ristić

Žrtve: Marko Jakšić i Zoran Ristić

- Ovaj oblik uključivanja javnosti u potragu do sada je davao rezultate u vidu novih informacija koje smo dobili od građana. Zato smo se i odlučili da ovaj slučaj predstavimo u sledećoj epizodi. Radi se o renomiranoj televizijskoj emisiji u kojoj se nerešeni kriminalni slučajevi predstavljaju u obliku filmskih priloga kako bi se građani animirali da nam dostave informacije koje imaju - kaže Kibling, napominjući da se ni njihovi najiskusniji inspektori odavno nisu sreli sa ovako monstruoznim ubistvom.

Dvojica Srba noževima su izmasakrirani u sobi na četvrtom spratu, a od brojnih ubodnih rana u stomak i leđa Ristić je odmah preminuo, dok je Jakšić uspeo da dopuzi do recepcije ostavljajući jezive krvave tragove za sobom.
Policija je uz pomoć DNK tragova i snimaka nadzornih kamera ubrzo došla do imena Kneževića, koji je već privođen u Nemačkoj. Veruje se da je reč o pripadnicima grupe koja drži primat u poslovima sa drogom u gradu na Majni, zbog čega su se kao motiv surove likvidacije ispitivala saznanja da su im dvojica Srba ušli u teritoriju, povodom čega je kobne noći bio ugovoren sastanak. Da Srbi nisu doputovali u Frankfurt da se bave raznošenjem pica, kako su poznanici tvrdili, pokazale su i vagice za narkotike koje su nađene u stanu koji su iznajmljivali.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP