Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NE VALJA KAD JE ON LJUT

Nemci: Greška, što Putin nije pozvan na G7!

Autor: Tanjug | 02.06.2015 - 13:01:00h | Komentara: 0

Većina učesnika jedne onlajn ankete političkog magazina "Špigel", njih skoro 79 odsto, smatra da je greška što ruski predsednik Vladimir Putin nije pozvan na samit Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7) koji se ovog vikenda održava u bavarskom dvorcu Elmau, nadomak Garmiš-Partenkirhena.

Vladimir Putin

On je ljut, a to ne valja: Vladimir Putin | Foto: Profimedia

 
Učesnici ankete smatraju da je greška što Putin nije pozvan pošto se, kako navode, ukrajinski konflikt može rešiti samo kroz dijalog. Nešto više od 18 odsto anketiranih smatra da je dobro zato što Putin nije pozvan na G7, jer je "njegova agresija u Ukrajini neprihvatljiva i on je svako pravo na poziv proigrao", dok malo više od dva odsto kaže da im je "baš svejedno".


Magazin "Špigel" i u komentaru "o samitu bez Putina" ocenjuje da je velika greška što ruski šef države nije pozvan, kao što i u tekstu o neprihvatljivosti sukoba u istočnoj Ukrajini, "gde se i dalje bori i gine" i upečatljivih opisa onih koji kritikuuju što šef Kremlja nije pozvan, ocenjuje da je Putin, ipak, morao biti pozvan u Elmau.
Ocenjujući da se sve te kritike o stanju u Ukrajini i poziciji onih koji imaju razumevanja za Putina mogu izreći, a ipak ostati pri tom da je Putin morao biti pozvan, list piše da se, pri tom, ne mora, kao što to čini bivši kancelar Helmut Šmit, ukazivati na istorijsko razumevanje za Rusiju, niti da nemačka privreda ima štete od sankcija Rusiji.

Samit G7 bez ruskog predsednika

Samit G7 bez ruskog predsednika | Foto: Profimedia

 


Takođe, list navodii da se ne mora ukazivati da se bez Moskve nijedan problem u svetu ne može rešiti, već je dovoljno samo naglasiti da se Ukrajini ne može pomoći ukoliko se Putin izoluje.


I dok u Elmau šefovi država ili vlada G7 budu sami i jedinstveni u stavu o odbijanju Rusije, Putin može u Moskvi da baca pogled na zapad i da se oseća povređenim, ali mu sve to može "ojačati leđa", piše "Špigel".
"Rat se ćutnjom ne okončava. Ko bi, ako ne bi sedam najmoćnijih ljudi planete, mogao da ima mogućnost da Putina urazumi. Oni su imali šansu, oni su je protraćili", zaključuje magazin.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP