Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NOVI NEMIRI U SAD

Nemiri u Fergusonu posle odluke porote!

Autor: Agencije | 25.11.2014 - 08:37:00h | Komentara: 0

Velika porota američke države Misuri odlučila je da ne podigne optužnicu protiv Darena Vilsona, policajca belca koji je početkom avgusta ubio 18-godišnjeg Afroamerikanca Majkla Brauna. Odmah po saopštenju odluke, na ulicama Fergusona, gde se ubistvo dogodilo, izbili su ulični nemiri. Ulicama odjekuju pucnji iz automatskog oružja, a uvedena je i privremena zabrana letova nad tim gradom.

Majka ubijenog mladića, Majkla Brauna (levo)

Majka ubijenog mladića, Majkla Brauna (levo)

Daren Vilson suočavao se sa nizom optužbi - od ubistva iz nehata do ubistva prvog stepena. Od svega toga, međutim, neće biti ništa. Velika porota saopštila je da nema osnova za podizanje optužnice. Podsetimo, Vilson je 9. avgusta sa 12 metaka upucao Brauna, a sporno je bilo da li je to učinio u samoodbrani ili je hladnokrvno ubio mladića koji je ionako hteo da se preda posle navodne pljačke.
Ispred policijske stanice u Fergusonu, majka ubijenog Majkla Brauna - Lesli, čekala je odluku porote. Kada je dobila vesti, briznula je u plač. Mladićeva porodica izdala je saopštenje u kome navodi da je duboko razočarana time što ubica njihovog deteta neće snositi posledice za svoje postupke.
Predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama pozvao je demonstrante u Fergusonu da ostanu smireni, a policiju da bude uzdržana.

"Neki Amerikanci će se složiti sa odlukom Velike porote. Drugi će biti razočarani, čak ljuti. To je razumljiva reakcija. Ipak, mi smo, pre svega, nacija koja počiva na vladavini prava i moramo da prihvatimo odluku porote", rekao je Obama.
http://www.alo.rs/vesti/svet/u-sred-haosa-policija-ubila-jos-jednog-tamnoputog-mladica/64680http://www.alo.rs/vesti/svet/u-sred-haosa-policija-ubila-jos-jednog-tamnoputog-mladica/64680
U Njujorku su građani skandirali "Životi Afroamerikanaca vrede".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP