Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SNOUDEN PRISTAO, ALI UZALUD

Nemoguće venčanje na aerodromu!

Autor: Ekipa Alo! | 06.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Bivši saradnik američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) i bivša ruska obaveštajka Ana Čepmen ne mogu da se venčaju u tranzitnoj zoni ruskog aerodroma Šeremetjevo, jer se ruski konzulat u tranzitnoj zoni ne bavi sklapanjem brakova, izjavio je za agenciju RIA Novosti predstavnik konzulata na aerodromu.

Velikodušna:  Ana Čepmen

Velikodušna: Ana Čepmen | Foto: AP

Snouden više nema važeći pasoš, jer mu je SAD poništio putni ispravu, te pored toga što ne može da izađe iz tranzitne zone ruskog aerodroma, ne može ni da se oženi pošto je pasoš neophodan pri sklapanju braka stranog državljanina sa ruskim državljaninom.


U jedinoj matičarskoj službi u Moskvi koja se bavi sklapanjem brakova ruskih i američkih državljana za agenciju RIA Novosti rekli su da je za sklapanje braka potrebna gomila dokumenata uključujući i pasoš, kao i da je brak moguće sklopiti samo u zgradi matičarske službe.

Takođe, strani državljanin koji stupi u brak sa ruskim državljaninom ne dobija automatski rusko državljanstvo, već mora da prođe proceduru koja je dugotrajna.

Ana Čepmen, glavna akterka špijunskog skandala iz 2010. godine, koju je SAD optužila da je takozvana krtica ruske obaveštajne službe, pitala je Snoudena preko svog Tviter naloga da se oženi njom.

Odmah bih je  uzeo: Snouden

Odmah bih je uzeo: Snouden | Foto: Reuters


U petak su ruski mediji objavili da je navodno Snouden pristao na brak sa Čapmanovom napisavši na Tviteru: „Bez obzira na sve, ja bih se oženio Čepmenovom. Bože, samo je pogledajte!”

Postoje sumnje da je taj nalog na Tviteru lažan to jest da uopšte ne pripada Edvardu Snoudenu. On se nalazi u trazitnoj zoni aerodroma Šeremetjevo od 23. juna kada je sleteo iz Hongkonga. Politički azil je zatražio od 21 zemlje, ali za sada ni od jedne azil nije dobio.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP