Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

EVAKUISAN ČITAV KVART

Neredi u Stokholmu, gore automobili (FOTO)

Autor: Tanjug | 20.05.2013 - 15:04:00h | Komentara: 0

Grupe mladih, besnih na policiju koja je ubila starijeg čoveka, su u Stokholmu pravile nerede, gađajući policajce kamenicama i paleći zgrade i automobile.

Stokholm

Stanovnici Stokholma se bune protiv nasilja

 Jedan stambeni kvart je zbog toga bio evakuisan. Oko 50 mladih ljudi, učestvovalo je u neredima u predgrađu Husbi u Stokholmu, rekao je portparol policije Lars Bistrom.

Demonstranti su zapalili vatru u jednoj garaži, zbog čega je policija evakuisala stanovnike susednog bloka, kojima je posle nekoliko sati dopušteno da se vrate kućama, dodao je Bistrom.
Husbi je jedan od nekoliko stambenih blokova u zapadnom Stokholmu, u kojima žive većinom imigranti, preneo je AP.
Bistrom je rekao i da je policija odgovorila na poziv da su u kvartu zapaljeni automobili i na licu mesta zatekla maskirane mladiće koji su ih gađali kamenicama. Povređena su tri policajca, a nekoliko automobila i zgrada je oštećeno.

Neredi u Stokholmu

Neredi u Stokholmu | Foto: FoNet

Stanovnici predgrađa kažu da su se okupili u znak protesta zbog nasilnog ponašanja policije, koja je odgovorila poslavši svoje SWAT ekipe i jake kordone u tu oblast.

"Razumem da ljudi tako reaguju", rekao je Rami al-Hamisi iz organizacije Megafonen, koja predstavlja stanovnike stokholmskih predgrađa.
Ta organizacija tvrdi da je policija upotrebila preterano nasilje protiv mladih i da je i slučajne prolaznike napadala pendrecima i na njih puštala pse.
Policija je pokrenula istragu o ubistvu jednog 69-godišnjeg čoveka, 13. maja u predgrađu Husbi, koja je, kako tvrdi pucala u samoodbrani, jer je muškarac napao policajce nožem, kada su provalili vrata stana u kojem se zaključao sa ženom.
Megafonen, međutim, optužuje policiju, jer je najpre izdala lažno saopštenje da je muškarac prenet u bolnicu, iako su stanovnici videli njegovo telo posle pucnjave, nekoliko sati pre nego što je odneto s lica mesta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP