Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

I DALJE NI TRAGA OD LETELICE „MALEZIJA ERLAJNZA“

Nestali avion je ipak otet!

Autor: Ekipa Alo! | 15.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Misterija i dalje nije rasvetljena! Ni nedelju dana posle nestanka aviona „Malezija erlajnza“, ne zna se sudbina 239 putnika i članova posade!

Sistemi za komunikaciju ugašeni u razmaku  od 14 minuta, što ukazuje na to da „boing 777“  sa 239 putnika nije imao tehnički kva

Sistemi za komunikaciju ugašeni u razmaku od 14 minuta, što ukazuje na to da „boing 777“ sa 239 putnika nije imao tehnički kvar

Avion „boing 777“ leteo je na relaciji Kuala Lumpur - Peking kada je u gluvo doba noći nestao sa radara. Istražitelji su otkrili da su sistemi za komunikaciju ugašeni u razmaku od 14 minuta, što ukazuje na to da se letelica nije srušila usled tehničkog kvara jer bi u suprotnom oba sistema istovremeno bila isključena. Američki stručnjaci su otkrili da se jedan sistem ugasio se u 1.07, a drugi u 1.21. Upravo u tom trenutku je pilot kontroli leta rekao „laku noć“, što je neuobičajen pozdrav, a tada je avion i nestao sa radara.

Policija pretresla kuću pilota nestalog aviona

Policija je danas počela pretres kuće pilota nestalog malezijskog aviona, nakon što je premijer Malezije potvrdio sumnju da je letelica namerno preusmerena, izjavio je visoki zvaničnik policije za Rojters.


Policija je stigla u kuću kapetana Zaharija Ahmeda Šaha (53) ubrzo nakon što je premijer Nadžib Razak završio konferenciju za novinare.
Razak je izjavio ranije danas da istraga nestanka aviona na letu MH 370 veruje da su komunikacije na njemu namerno onesposobljene i daje on skrenuo sa leta ka Pekingu i leteo još više od sedam sati.


„Ako je ova informacija tačna, onda je sigurno da je avion nestao sa nečijom očitom namerom i da u pitanju nije nesrećan slučaj“, rekao je Džon Nejs, stručnjak za avijaciju, za Ej-Bi-Si (ABC).

Sada se pretražuje  i Indijski okean

Sada se pretražuje i Indijski okean


Ovaj izveštaj se poklapa sa ranijim, u kojem se navodi da je avion leteo još najmanje četiri sata nakon nestanka sa radara. Zbog toga je i potraga proširena na područje indijskog okeana. U pretragu se uključio i američka krstarica „USS Kidd“. List „Volstrit žurnal“ je ranije objavio da postoji mogućnost da je pilot ili neko od osoblja ili otmičara ugasio odašiljač kako se avion više ne bi video na radaru, a da bi otputovao u neku drugu zemlju. S obzirom na to koliko je vremena još avion mogao da leti sa punim rezervoarom, mogao bi da se nalazi u Saudijskoj Arabiji ili Pakistanu.

Istražni organi veruju  da se avion nije srušio  usled tehničkog kvara

Istražni organi veruju da se avion nije srušio usled tehničkog kvara


Inače, u potragu za nestalim avionom se uključila i Indija, čije je ministarstvo obrane naredilo da indijski vojni brodovi i avioni tragaju na području Andamana i Nikobara.

Reper predvideo nestanak aviona!
 

Na internetu se pojavila još jedna (ne)realna teorija o nestanku aviona. Naime, sve je više onih koji tvrde da je reper Armando Kristijan Peres, kome je umetničko ime Pitbul, predvideo nestanak aviona još 2012. U jednoj svojoj pesmi peva „Sada ide u Maleziju. Dva pasoša, tri grada, dve zemlje, jedan dan“. Teoretičari zavera tvrde da se „dva pasoša“ odnose na ukradena dokumenta dvojice putnika, „tri grada“ se odnose na glavne gradove Malezije, Kine i Vijetnama, a „dve zemlje“ se odnose na Maleziju i Vijetnam.
 

Poslednji komentari
  • dunja Vreme: 15.03.2014 13:58h

    Xaxaxaxaxaxa!!!! Koliko ste vi smesni a istovremeno i ludi,idealna kombinacija,Pitbul predvideo nestanak aviona!!!! Dnevna doza smeha! Ne znam samo kako se ne zapitate da li je on napisao tekst svoje pesme. Ja mislim da je on organizator ozmice,uziva sa ovih dvesta nesto putnika na pustom ostrvu puseci dzoks a vi se brinete :)))) E ludog li sveta! Umesto sto trazite koincidenciju sa bilo cim, bolje se okrenite potrazi!

  • gags Vreme: 16.03.2014 07:26h

    neka objave spisak putnika???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP