Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAŠNO!

Nestao avion sa 162 ljudi iznad Indonezije, potraga prekinuta nakon 12 sati! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 28.12.2014 - 12:55:00h | Komentara: 0

Avion kompanije "Er Ejža" sa 162 putnika i članova posade je rano jutros nestao sa radara iznad Javanskog mora, na letu od Indonezije ka Singapuru, objavile su indonežanske vlasti. Nakon 12 sati potraga je prekinuta jer je pala noć u području gde je nestao avion, a i vremenski uslovi su loši, prenosi BBC.

Air Asia avion

Foto: Profimedia

Odmah po nestanku aviona sa radara su vlasti dve zemlje pokrenule potragu, ali letelica nije pronađena iako je prošlo već dvanaest sati od kad je izgubljen kontakt, prenela je agencija AP.

U saopštenju "Er Ejže" (Air Asia), regionalnog niskotarifnog prevoznika koji posluje u nekoliko zemalja jugoistočne Azije, navodi se da je nestali "erbas A320-200" leteo na unapred prijavljenoj ruti, ali je tokom leta zatražio da skrene sa kursa zbog vremenskih prilika, pre nego što je izgubljen svaki kontakt dok se avion još nalazio u prostoru koji nadzire indonežanska kontrola leta.

Er ejža nestali avion

Rođaci iščekuju vesti o nestalima | Foto: Profimedia

- Ne usuđujemo se da pretpostavimo šta je moglo da se dogodi, osim toga da je izgubljen kontakt - izjavio je generalni direktor indonežanske Agencije za saobraćaj Džoko Muržatmodžo i dodao da je poslednji kontakt između pilota i kontrole leta ostvaren u 6,13 sati po lokalnom vremenu (00,13 po srednjeevropskom), "kad je pilot zatražio dozvolu da izbegne oblak time što će skrenuti levo i povećati visinu".

Er Azija ćerka malezijske kompanije

Er Azija Berhad je malezijska niskobudžetna aviokompanija čije se sedište nalazi u blizini Kuala Lumpura. Avion koji je nestao pripada kompaniji Indonezija Er Azija - u pitanju je niskobudžetna aviokompanija čije je sedište u Džakarti, i radi se o ćerki malezijske kompanije Er Azija.

Iz "Er-Azije" je saopšteno da je pilot aviona zatražio "odstupanje" od redovnog plana leta zbog loših vremenskih uslova.

Lokalni zvaničnik Hadi Mustafa rekao je da je kontakt sa avionom izgubljen između ostrva Kalimantan i Java.

Avion je poleteo iz indonežanskog grada Surabaja, a u njemu su se nalazila dvojica pilota, pet članova kabinskog osoblja i 155 putnika, uključujući 16 dece i jednu bebu.

Među putnicima su bila tri Južnokorejca i po jedan državljanin Singapura, Malezije i Francuske, dok su ostali bili Indonežani.

Na aerodromu Surabaja, uspostavljen je krizni centar gde su počeli da se okupljaju rođaci putnika u potrazi za informacijama.

Ministar za saobraćaj Ignasius Jonan rekao je novinarima da će spasilačka operacija biti usredsređena na područje oko ostrva Belitung, i da će u njoj učestvovati indonežanska vojska, nacionalna agencija za potragu i spasavanje, kao i Singapur i Malezija.

Avion na letu MH 370 malezijske avio kompanije Er Malezija neobjašnjivo je nestao 8. marta sa 239 putnik ai članova posade.

Nekoliko meseci kasije, avion iste kompanije MH17 je oboren iznad Ukrajine, a život je izgubilo svih 298 putnika,

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP