Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HRVATSKA POSLE OLUJE

Nevreme stiže i kod nas?

Autor: Srna | 23.05.2015 - 13:13:00h | Komentara: 0

U severozapadnim delovima Hrvatske proglašene su mere odbrane od poplava pošto je za dva dana palo do 120 milimetara kiše, što je podiglo vodostaje.

Nevreme u Beogradu

Ilustracija

Za ostatak dana meteorolozi najavljuju samo ponegde kišu, a sredinom dana i poslepodne i pljuskove praćene grmljavinom.
Redovne mere odbrane od poplava proglašene su na Akumulaciji Pakra, na Česmi u Pavlovcu, Glogovnici u Koritni, Ilovi u Garešnici i Velikom Vukovju, na Kanalu Obžev u Stružecu, na Krapini u Kupljenovu, na Sunji u Sunji, na Zelini u Božjakovini, te na zapadnom laternom kanalu Biđ polja kod Đakova.
Prema zvaničnim podacima, u protekla dva dana najviše padavina bilo je u Varaždinu 120 milimetara, što je gotovo dvostruki prosek za taj grad u maju, prenose hrvatski mediji.
U Koprivnici je tokom dva dana palo 118 milimetara kiše, u Slunju 117, Ogulinu 115, Karlovcu 115, Sisku 108, Delnicama 105 i na Sljemenu 103 milimetara.
Iz nadležnih službi Hrvatskih voda izjavili su da stručnjaci prate stanje na terenu i preduzimaju potrebne mere, te da nema razloga za zabrinutost.
U Varaždinskoj županiji kiša pada više od trideset sati i izlile su se oborinske vode.
Zatvorena su četiri županijska puta na varaždinskom i ivanečkom području. Zbog vode zatvorena je pruga Lepoglava - Golubovec, a saobraćaj se odvija autobusima.
Informativni centar Virovitica objavio je da je područje Virovitičko-podravske županije pogodilo oko 2.500 munja, navodeći da je nevreme počelo sinoć u 21.00, a trajalo je do 23.30 časova.
Portal "Koprivnicanet" objavio je da su obilne kiše prouzrokovale poplave na nekoliko lokacija u Koprivničko-križevačkoj županiji, a da je u mestu Reka
zaustavljen saobraćaj.
Policija je saopštila da na ostalim deonicama državnih, županijskih i lokalnih puteva dolazi do mestimičnog prelivanja vode preko puta bez zatvaranja saobraćaja.
Zbog jakog vetra na autoputu između tunela Mala Kapela i čvora Otočac, te tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine, saopštio je Hrvatski autoklub.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP