Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

CIKLON "JAKOB"

Nevreme u BiH, Sloveniji i Hrvatskoj!

Autor: Tanjug | 10.08.2013 - 11:16:00h | Komentara: 0

Posle višednevnog tropskog talasa, snažno nevreme pogodilo je Sloveniju, oluja nešto slabijeg intenziteta Hrvatsku, a ciklon "Jakob" stigao je u severne delove Bosne i Hercegovine gde se očekuje vrlo nestabilno vreme uz pljuskove i grmljavinu, a moguće i olujno nevreme.

U pojedinim delovima BiH pada kiša praćena jakim vetrom koji je izazvao lomljene stabala. Zabeležen je i veliki pad temperature, javila je RT Republike Srpske.

Nevreme u Beogradu

Nevreme se očekuje i u delovima Srbije

Ljubljansku kotlinu sinoć je pogodila snažna oluja sa jakim udarima vetra, grmljavinom i obilnom kišom, nakon višednevnih rekordnih vrućina, javio je internet portal 24ur.com. 

Istočno od centra Ljubljane zapalila se jedna kuća, verovatno od udara groma, a vatra je ubrzo ugašena, dok pojedini izvori navode da je požar izbio i u naselju Vrhovci.
Na jednom tržnom centru u Ljubljani vetar je odneo deo krova, u području Dolenjska je zbog grada veličine lešnika zaustavljen saobraćaj na autoputu, a u oblasti Gorenjska je pukla vodovodna cev, dok je oluja u večernjim satima stigla do oblasti oko reke Mure. 
Bez struje su ostali stanovnici Ribnice, u regionu Dolenjska. Zapadni deo Zagreba je u petak veče zahvatila letnja oluja praćena grmljavinom i snažnim vetrom, ali se uprkos najavama da bi oluja mogla da bude razornijih razmera to nije dogodilo. 
Snažno nevreme je, međutim, pogodilo Zagorje i Međimurje, pri čemu je u nekim delovima Zagorja padao grad veličine jajeta, a slabiji u blizini Čakovca, navodi hrvatski portal Index.hr.
Loše vreme koje je sinoć stiglo do Hrvatske je najviše osvežilo zapad zemlje, a u delu Gorskog kotara su temperature na nekim mestima pale ispod 20 stepeni Celzijusa.
Zagreb se popodne pripremao za jaku oluju, zbog kojeg je Zavod za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba osigurao građanima besplatno parkiranje u javnim garažama kako bi zaštitili automobile od očekivanog grada, do kojeg ipak nije došlo.
U Zenici i Bihaću nevreme je lomilo drveće, a za kratko vreme palo je i puno kiše. 
Iz ministarstva poljoprivrede RS apeluju da građani ozbiljno shvate upozorenje meteorologa, da bi moglo biti jakog vetra i kiše, naročito u zapadnim i severozapadnim delovima Srpske.
Savet poljoprivrednicima je da zaštite stoku i mehanizaciju. U slučaju potrebe, delovaće protivgradna zaštita.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP