Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DESETO OBRAĆANJE VLADIMIRA PUTINA NACIJI:

Niko nije jači od Rusije!

Autor: E. A. | 13.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nema šale! U redovnom godišnjem obraćanju naciji, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Moskva radi na jačanju svog nuklearnog arsenala i da niko neće steći vojnu prednost nad Rusijom!

Oštro i bez  dlake na jeziku:  Vladimir Putin

Oštro i bez dlake na jeziku: Vladimir Putin

„Mi ne pretendujemo na zvanje naddržave, koje označava težnju ka svetskoj ili regionalnoj hegemoniji, ne mešamo se ni u čije interese, ne namećemo se kao pokrovitelj, ne pokušavamo nikoga da učimo kako da živi, ali težimo ka tome da budemo lideri koji štite međunarodno pravo, koji teže poštovanju nacionlnog suvereniteta, nezavisnosti i samodovoljnosti naroda“, rekao je Putin.


„Niko ne treba da gaji iluzije da će steći vojnu prednost nad Rusijom“, istakao je on.

Putin smatra da to što druge zemlje povećavaju svoj strateški potencijal, u odnosu na mogućnosti raketnog štita, može dovesti do poništavanja svih ranijih sporazuma u strateškoj oblasti.

Jaka armija je  faktor odvraćanja

Jaka armija je faktor odvraćanja | Foto: FoNet


„Izaziva zabrinutost i to što druge zemlje razvijaju potencijal novih preciznih sistema koji su nalik na atomske eksplozivne naprave male snage, strateške rakete sa konvencionalnim punjenjem, nedzvučne konvencionalne sisteme namenjene nanošenju udara u kratkom vremenskom intervalu i na velikoj udaljenosti. Pažljivo pratimo razvoj takozvane koncepcije razoružanja momentalnog globalnog udara“, rekao je Putin.

Politički vrh Rusije  u Georgijevskoj  sali Kremlja

Politički vrh Rusije u Georgijevskoj sali Kremlja


Njegovom obraćanju u Georgijevskoj sali Kremlja prisustvovalo je 1.100 ljudi - svi poslanici oba doma parlamenta, cela vlada sa premijerom Dmitirijem Medvedevom na čelu, kao i gubernatori, predstavnici sudova i verskih zajednica.

Zaštitnik tradicije!


Putin je u 70-minutnom govoru obećao da će štititi tradicionalne porodične vrednosti, koje su, kako je rekao, temelj ruske moći i odbrana od takozvane tolerancije - bespolne i jalove. „To uništavanje tradicionalnih vrednosti ne samo da dovodi do negativnih posledica po društvo, već je i nepobitno antidemokratsko jer je zasnovano na apstraktnom pojmu i u suprotnosti je sa običajima većine ljudi“, rekao je Putin i dobio aplauz.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP