Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

URADI SAM

Niko nije siguran: Proizveo pištolj koristeći dezodorans, baterije, časopis i fen!

Autor: Index.hr / Alo! | 26.11.2013 - 12:00:00h | Komentara: 1

Nakon što se svet uspaničio zbog 3D štampača koji bi svima omogućio proizvodnju vlastitog oružja koje je nemoguće otkriti klasičnim detektorima metala, muškarac iz Tennesija pokazao je da je oružje moguće napraviti i koristeć samo proizvode koje možete pronaći u prodavnicama na gotovo svakom aerodromu.

Evan But

Naime, Evana Buta, koji povremeno radi i kao stručnjak za obezbeđenje, mnogi već nazivaju "ludim naučnikom", a njegovi izumi mnoge su prestravili jer reč je o oružju koje je stvoreno uz pomoć fena, konca za zube, časopisa i dezodoransa.

Evan But

Evan But

Na njegovoj stranici Terminal Cornucopia možete pronaći ceo arsenal oružja, a mnogi njegov hobi nazivaju izuzetno opasnim jer potencijalnim teroristima daje upute kako stvoriti oružje.

Ipak, on tvrdi kako je njegova namera da upozori ljude na opasnosti koje leže u naoko bezopasnim predmetima.
"Mislim da su ljudi oduvek sumnjali da su ovakve stvari moguće, ali niko nije uložio dovoljno truda da tako nešto napravi", rekao je But za Fast Company.

On je počeo da eksperimentiše sa stvarima koje možete kupiti nakon što prođete sigurnosne mere na aerodromu, a tajna leži u baterijama koje su dostupne svima i mogu proizvesti dovoljno toplotne energije da dezodorans pretvore u municiju. Ako iskombinujete  ove predmete sa fenom i časopisom - imate pištolj.

Kako bi prikupio novac za svoja istraživanja i zaštitio se od neželjene istrage, But je kontaktirao FBI i CIA pre nego je svoje eksperimente objavio na internetu.
Poslednji komentari
  • pejapeja Vreme: 26.11.2013 19:44h

    Kakve se to gluposti mogu napraviti pomocu 3D stampaca? Mozda se nekom ucinilo da ce otstampati pistolj ili mozda elisu za helikopter ili zglob elisa. Pa u to neveruje ni moj unuk a kamoli neko, pa makar i sa sklolom koja nije oslonjena na tehniku. Ako hoce neko da upali kucu ili da se ispece i zadobije opekotine, neka i on iskoristi dezodorans na velikoj temperaturi i sigurno ce da nastrada a moze da se desi da ga neko snimi i postavi snimak kao i ovaj magarac.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP