Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

JEDVA ŽIVI GLAVU IZVUKAO

Noj izmlatio Slovenca koji
je drogiran hteo pomaziti žirafu!

Autor: 24sata.hr | 08.09.2013 - 11:00:00h | Komentara: 0

Uprkos upozorenjima mladić je ušao u deo vrta u kome su nojevi i žirafe. Noj ga je napao. Spasili su ga radnici ZOO-a. Mladić je priznao da je konzumirao drogu!

Noj i Žirafa

Feliks i Gal | Foto: Ljubljana ZOO

Mladi Slovenac želeo je pomaziti žirafu. Ohrabren kojom čašicom alkohola i uticajem droge u šetnji ljubljanskim ZOO vrtom odlučio je: sad ili nikad!
Preskočio je ogradu kaveza, dugogodišnjeg doma četiri žirafe i dva noja. Životinje nisu navikle na ovakve posete, a pogotovo ne na neznanaca, i to nenajavljenog. Ove životinje redovno obilaze jedino radnici koji ih timare i dostavljaju im hranu ili veterinar u slučaju da životinje obole. Tako da je uljez u kavezu bio previše očigledan.
- Mladić se približio desetogodišnjoj žirafi Gal. Mazio je po nozi. Imao je sreće jer je Gal nedavno imala povredu noge, pa je prošla sve preglede, išla na rendgen, svakodnevno su je mazali sa mašću na bazi antibiotika. Privikla se na ljude, na dodire i nije se uznemirila - kaže direktorica ZOO-a Zdenka Fišhinger.
U tom trenutku ceo ZOO vrt je već bio na nogama. Posetioci su u šoku tražili radnike vrta.


Noj se u mladića zaleteo svom snagom i brzinom!

- Radnici vrta  su potrčali čim su čuli. Objasnili su mladiću da se laganim korakom odmakne, da je opasno - govori direktorka. Poslušao ih je, ali bilo je prekasno. Neželjeni gost već je dovoljno razljutio noja Feliksa. Svom snagom i brzinom zaleteo se u njega, udario ga nogama i srušio.
- Oprezno! Ne miči se, lezi! - vikali su radnici očekujući da će se Felix smiriti jer neće osećati da je u opasnosti. Ipak Feliks se nije mogao smiriti. Mlatio ga je i mlatio. Radnici to više nisu mogli da dopustite. Najhrabriji među njima prišao je razbesenloj životinj i pokušao da joj skrene pažnju. Mahao je rukama, vikao. Noj se konačno povukao i pustio nadrogiranog posetiica vrta - kaže direktorka Zdenka. Ceo slučaj je odmah prijavljen policiji, a mladić je završio u bolnici na trežnjenju. Nije teško povređen a policiji je priznao je da je pio i uzimao drogu.


Gal i Feliks će napasti samo ako su u opasnosti

Ogradu je mladić lako mogao preskočiti jer nije jako visoka, a po pravilima i ne treba biti za ove životinje, kaže direktorika. Takođe, nije pod naponom kao kod opasnijih životinja. Gal i Feliks navikli su se na ljude, miroljubive su i nikad dosad nisu nikog napale.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP