Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAVIČNO

Novi horor u Volgogradu: Teroristi razneli trolejbus, poginulo 15 ljudi! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 30.12.2013 - 07:37:00h | Komentara: 0

Najmanje 15 osoba je jutros poginulo, a 23 su povređene u najverovatnijem samoubilačkom bombaškom napadu u trolejbusu u Volgogradu, gradu na jugu Rusije, saopštili su zvaničnici.

Novi napad se odigrao dan nakon što je u samoubilačkom bombaškom napadu na železničkoj stanici u Volgogradu, koji je izvršila žena, poginulo 17 ljudi, navele su agencije.

U eksploziji je potpuno uništen trolejbus u kom je bilo dosta putnika, a polomljena su i stakla na okolnim kućama, javila je ruska državna televizija. Među povređenima je i jednogodišnje dete.

Vlasti Volgograda proglasile su trodnevnu žalost zbog napada koji se dogodio juče u 12:45 sati po lokalnom vremenu, samo šest nedelja pred početak Olimpijskih igara u Sočiju što je probudilo zabrinutost povodom bezbednosti u Rusiji.

Likvidirana trojica terorista

Ruske bezbednosne snage ubile su trojicu terorista, koji su planirali terorističke napade u toku novogodišnjih praznika, saopštio je Ruski nacionalni antiteroristički komitet.

Teroristi, među kojima je bio i vođa pokreta, pronađeni su i ubijeni u Kabardino-Balkar Republici na severu Kavkaza, a svi su bili na saveznoj poternici zbog zločina među kojima je i ubistvo dvojice zatvorskih čuvara.

U trenutku kad je kuća u kojoj su se ubijeni nalazili opkoljena, u njoj su se nalazili žena i malo dete, koje su vojne slage oslobodile. Teroristi su ubijeni pošto su odbili da se predaju.

Obrt u istrazi: Nije žena bila prvi bombaš, on je!

Navodni bombaš: Pavel Pečenkin

Navodni bombaš: Pavel Pečenkin

Bombaš samoubica koji stoji iza napada na železničku stanicu u Volgogradu, u kom je stradalo 16, a povređeno 45 ljudi, nije žena, kao što se prvo mislilo, već jedan dagestanski terorista, prenosi Raša tudej.


 

Kako je izvor iz obaveštajne službe rekao Interfaksu, krivac za jučerašnju tragediju u gradu na jugu Rusije je Pavel Pečenkin, mladić iz grada Volžsk, koji se 2012. pridružio dagestanskoj terorističkoj grupi, nakon što je prešao u islam i promenio ime u Ansar ar-Rusi.

Ova informacija još nije zvanično potvrđena, a DNK bombaša se trenutno analizira. Kako prenosi Interfaks, Pečenkinov otac je dao uzorak krvi za upoređivanje.


Prema preliminarnim podacima, žena-samoubica je identifikovana kao Oksana Aslanova, koja je već dva puta bila udata za islamističke militantne aktiviste, ali su joj oba muža likvidirana.

Žene-samoubice, mnoge od njih udovice ili sestre pobunjenika, izvele su više napada u Rusiji, a poznate su kao "crne udovice".
Volgograd se nalazi 900 kilometara južno od Moskve i na oko 650 kilometara severoistočno od Sočija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP