Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OGRANIČILI PRISTUP OSETLJIVIM DOKUMENTIMA

NSA: Snouden uzeo dokumenta sa internog veb sajta!

Autor: Tanjug | 18.09.2013 - 18:00:00h | Komentara: 0

Bivši službenik američke Bezbednosne nacionalne agencije (NSA) Edvard Snouden pribavio je tajna dokumenta sa internog veb sajta i obelodanio ih u javnosti, saopštila je danas ta agencija.

Odmah bih je  uzeo: Snouden

Edvard Snouden | Foto: Reuters

Tajni dokumenti koje je Snouden obelodanio nalazili su se na internom sajtu i njegovo radno mesto mu je omogućavalo da vrlo lako može da napravi digitalne kopije bez znanja svojih supervizora, potvrdio je pretpostavljeni zaduženi za tehnologiju u NSA Loni Anderson.

"Imamo izuzetno dobru ideju o tome kojim je tačno podacima on imao pristup i kako je praktično imao pristup njima. Prvu stvar koju smo uradili posle curenja informacija u medijima bila je da zaključamo hard disk, tako da samo dve osobe imaju sada pristup njima", rekao je Anderson za Nacionalni državni radio američke vlade.
Anderson je dodao da je NSA preduzela korake kako bi ograničila pristup zaposlenih čuvanim podacima NSA programa nadzora koji su obelodanjeni u javnosti.
Ostale promene uključuju ograničavanje pristupa osetljivim dokumentima koji su obezbeđeni identifikatorima kako bi se omogućilo supervizorima da vide ko i kojim podacima pristupa i šta ti pojedinci rade sa njima, naveo je Anderson, prenela je agencija Rojters.
Američke vlasti su podigle optužnicu zbog špijunaže protiv Snoudena, koji je dobio privremeni azil od Rusije, gde trenutno živi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP