Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BENJAMIN NETANIJAHU

Nuklearni Iran 1.000 puta opasniji od islamista!

Autor: Tanjug | 27.05.2015 - 10:04:00h | Komentara: 0

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu danas je ponovo upozorio na potencijlanu opasnost od nuklearnog sporazuma s Iranom, tvrdeći da će ta zemlja, naoružana nuklearnim oružjem, biti 1.000 puta opasnija i razornija od terorističke organizacije Islamska država.

Benjamin Netanjahu

Premijer Izraela: Benjamin Netanjahu | Foto: Profimedia.rs

Na sastanku sa senatorom SAD Bilom Kasidijem, Netanijahu je ponovo rekao da će sporazum, na kome u ovom trenutku rade velike sile, biti “vrlo loša opcija”.

“Ne vidim razloga da se žuri ka sporazumu, pogotovo lošem sporazumu, koji utire put Irana ka bombi, ali takodje puni iranske trezore desetinama milijardi dolara da sprovodi svoju agresiju širom Bliskog istoka i oko izraelskih granica”, rekao je Netanijahu.
Opisujući zločine Islamske države kao “užasne”, Netanijahu je naglasio da svaka pretnja od Islamske države ne može čak ni da se poredi sa nuklearnim oružjem u rukama Islamske Republike Iran.
“Jednom kada Iran, nadmoća teroristička država našeg vremena, razvije nuklearno oružje, biće 100 puta i 1.000 puta opasnija i razornija od IS”, rekao je izraelski lider dok delegacije rade na detaljima uoči roka 30. juna za sporazum o nuklernom programu Teherana.
Preostalo je da se u tom sporazumu razreši još nekoliko pitanja kao što su nivo ublažavanja sankcija i kako će se utvrđivati da Iran nema nuklearno oružje, prenose svetske agencije.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP