Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISTORIJSKI USPEH REPUBLIKANACA NA MEĐUIZBORIMA U AMERICI

Obama dobio po ušima!

Autor: Ekipa Alo! | 06.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Kraj Obamine ere! Prvi tamnoputi predsednik u istoriji SAD najveći je gubitnik međuizbora koji su održani u utorak!

Ostale su  mu još dve  duge godine  u Beloj  kući

Ostale su mu još dve duge godine u Beloj kući | Foto: Profimedia

Republikanci su ostvarili istorijski uspeh preuzevši kontrolu u oba doma Kongresa - osvojili su većinu mesta u Senatu i Predstavničkom domu (prvi put od 2006. godine)!

Legalizovali marihuanu!


Građani Oregona i Distrikta Vašington su na međuizborima iskoristili priliku da izglasaju legalnu upotrebu marihuane! Ranije je “trava” legalizovana u Koloradu i saveznoj državi Vašington.

Republikanci su osvojili senatorska mesta u Arkanzasu, Koloradu, Ajovi, Montani, S. Karolini, Južnoj Dakoti i Zapadnoj Virdžiniji, koja su do sada držale demokrate. Svetski mediji su veliku pažnju posvetili porazu demokrata, a najdalje su otišli oni u Kini, koji su sa omalovažavanjem pisali o američkom predsedniku Baraku Obami kao “lideru koji obavlja bljutav posao, čiji je najbolji učinak prazna retorika”.

“Obama uvek izgovara ’da, možemo’, što je dovelo do visokih očekivanja ljudi od njega. Ali on obavlja bljutav posao, nudeći gotovo ništa svojim biračima. Američko društvo umorilo se od njegovih banalnosti”, piše “Global tajms”, blizak kineskoj vladajućoj Komunističkoj partiji. Kineski dnevnik je kritikovao spoljnu politiku Obamine administracije i primetio da su “američki vojnici otišli iz Iraka i Avganistana, ali za sobom nisu ostavili mir”.

Tokom kampanje, republikanci su pažnju usmerili na nezadovoljstvo građana radom Obame i opisivali su glasanje kao “referendum za predsednika”. Ako je suditi po rezultatima međuizbora, demokratama sledi i selidba iz Bele kuće.

Zanimljivosti
 

Najveći moron!

Tabloidi su starletu Kim Kardašijan opisali kao najvećeg morona na međuizborima, jer je dan uoči glasanja na Tviteru i Instagramu napisala: “Stojim uz Obamu na sutrašnjim izborima”, uprkos tome što se Obamino ime nije ni nalazilo na glasačkom listiću. Kim je brže-bolje obrisala post kada su krenule prozivke.

Najmlađa kongresmenka!
Republikanka Eliz Stefanik (30) iz Njujorka postala je najmlađa žena izabrana u Kongres! U novom sazivu Kongresa, koji ima 435 članova, biće najmanje 100 žena.

Prvi crni senator!

U Senatu će, prvi put od Građanskog rata 1877, sedeti jedan afroamerički senator sa Juga! To je Tim Skot (49) iz Južne Karoline. Sin je medicinskog radnika koji je odrastao u siromaštvu.

Prva crna republikanka!
U zapadnoj državi Juta, Mia Lav (38) postala je prva republikanka afroameričkog porekla koja je izabrana u Predstavnički dom. Amerikanka haićanskog porekla, koja je prihvatila mormonsku veru, pobedila je u saveznoj državi u kojoj je ova vera dominantna.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP