Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KRIZA NA SEVERU AFRIKE

Obama duboko zabrinut zbog nasilja u Egiptu!

Autor: Tanjug | 07.12.2012 - 02:04:00h | Komentara: 0

Američki predsednik Barak Obama pozvao je danas egipatskog predsednika Mohameda Morsija kako bi izrazio "duboku zabrinutost" zbog pogibije i ranjavanja demonstranata u Egiptu i istakao da dijalog između dve suprotstavljene strane treba bude održan bez preduslova, saopštila je Bela kuća.

Dao lični primer - Barak Obama

Duboko zabrinut:  Barak Obama | Foto: AP

"Predsednik je naglasio da svi politički lideri u Egiptu treba jasno da poruče svojim pristalicama da je nasilje neprihvatljivo", stoji u saopštenju Bele kuće, preneo je Rojters.


"On je pozdravio poziv predsednika Morsija za dijalog sa opozicijom, ali je istakao da takav dijalog treba da se dogodi bez preduslova. Predsednik je naglasio da su Sjedinjene Države takodje pozvale opozicione lidere da se priključe tom dijalogu bez preduslova", dodaje se u saopštenju.

Egipatski predsednik pozvao je ranije večeras u obraćanju naciji političke grupe, sudije i druge ličnosti opozicije da se sastanu u subotu u cilju nacionalnog dijaloga kako bi se rešila politička kriza u zemlji.

Vodeći egipatski opozicioni pokret "6. april" odbacio je Morsijev poziv i najavio učešće u sutrašnjem protestu protiv šefa države.

Ulični sukobi u Kairu, prethodne noći, u kojima je poginulo sedmoro ljudi, najintenzivnije su nasilje otkako je počela kriza u Egiptu 22. novembra, kada je Morsi usvojio dekret kojim je sebi dao široka ovlašćenja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP