Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POZIVA NA DOGOVORE O NOVIM SANKCIJAMA

Obama optimista i skeptik po pitanju primirja u Ukrajini!

Autor: Tanjug | 05.09.2014 - 21:19:00h | Komentara: 0

Američki predsednik Barak Obama rekao je da je istovremeno i optimista i skeptičan kad je reč o danas dogovorenom primirju u Ukrajini i pozvao svoje evropske saveznike da se dogovore o novim sankcijama protiv Rusije, koje bi mogle da budu povučene u slučaju da mirovni plan opstane.

Barak Obama

Barak Obama | Foto: Profimedia

"Uz poštovanje dogovora o prekidu vatre, mi smo, naravno, optimisti, ali s obzirom na prethodno iskustvo, i skeptični da li će ga separatisti poštovati, a Rusi prekinuti da narušavaju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. To tek treba da se proveri", rekao je Obama.

Američki predsednik je, na konferenciji za novinare, rekao da je na samitu NATO u Velsu poslata jasna poruka Rusiji da će njene akcije imati posledice i da su SAD i Evropa odredile mere kojima bi produbili i proširili sankcije u ruskim sektorima finansija, energetike i odbrane.

Obama je dodao i da je NATO jasno stavio do znanja da će braniti svakog svog saveznika i da podržava suverenitet Ukrajine protiv, kako je rekao, ruske agresije.

Predsednik SAD je ocenio i da bi uvodjenje novih sankcija Rusiji bio najbolji način da se osigura da će se primirje u Ukrajini održati.

Obama je dodao i da bi, u tom slučaju, sankcije bile povučene, prenele su agencije.

On je, na završetku dvodnevnog samita u Njuportu, rekao i da je uveren da su SAD i njihovi saveznici spremni da se priključe širokoj koaliciji, kako bi konačno uništili džihadističku grupu Islamska država (IS).

"To se neće desiti preko noći, ali se odlučno krećemo u pravom smeru. I postići ćemo svoj cilj. Oslabićemo i na kraju ćemo uništiti ISIL", istakao je Obama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP