Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISPORZIVAO GLAVNE KONKURENTE

Obama: Rusija nacija koja ništa ne proizvodi, oštro sa Kinom!

Autor: Tanjug | 04.08.2014 - 09:30:00h | Komentara: 3

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je Rusija nacija koja "ništa ne proizvodi" i da Zapad treba da bude "vrlo čvrst" prema Kini dok Peking pokušava da dobije veću ulogu u svetskoj privredi.

Barak Obama

Barak Obama | Foto: Profimedia

Obama je rekao da uloga ruskog predsednika Vladimira Putina u svetu nije toliko velika i da on kao lider pravi kratkoročne probleme zarad političke dobiti, što će dugoročno naneti štetu Rusiji.

"Smatram da je važno biti objektivan. Rusija ništa ne proizvodi. Imigranti ne jure u Moskvu u potrazi za mogućnostima. Prosečni životni vek muškarca u Rusiji je oko 60 godina. Broj stanovnika se smanjuje", kazao je Obama u intervjuu magazinu "Ekonomist".

Govoreći o "regionalnim izazovima" Rusije, američki predsednik je rekao: "Moramo se pobrinuti da oni ne eksaliraju dotle da se nuklearno oružje odjednom vrati u spoljnjopolitičku raspravu".

Obama je opisao tenzije između SAD i Kine kao rešive.

"Ono što ću reći o Kini je da morate biti vrlo čvrsti prema njima, jer će oni gurati svom silom sve dok ne naiđu na otpor. Oni nisu sentimentalni, ne interesuju ih apstrakcije. Zato jednostavno apelovanje da se poštuju međunarodne norme nije dovoljno", objasnio je predsednik Obama, preneo je Rojters.

Lideri BRICS

Lideri BRICS | Foto: Profimedia

On je kazao da veruje da će tenzije u trgovinskim odnosima popustiti kada Kina više ne bude "samo jeftina proizvodna radna snaga za svet" i kada njene kompanije počnu da proizvode vredne stvari koje će zahtevati zaštitu intelektualne svojine.

"Moraju postojati mehanizmi da budemo čvrsti prema njima kada mislimo da krše međunarodne norme, ali i da im pokažemo potencijalne dugoročne prednosti", zaključio je Obama.
Poslednji komentari
  • scipion Vreme: 04.08.2014 10:48h

    Jedina proizvodnja u USA su masovno falsifikovanje dolara,GM proizvodi,coca cola,droga,porno filmovi,razvratni filmovi i ratovi.Što ne kaže i prikaže šta je sa DETROITOM?

  • slavkojan Vreme: 04.08.2014 10:53h

    A, Amerika prozvodi svo zlo ovog sveta i bombe i šalje ih po celom svetu od Japana,Koreje,Vijrtnama,država Južne Amerike,Egipta,Iraka,Srbije,Libije,Sirije i sada Ukrajine.Amerika i Obama rade na tome da isprovociraju treći svetski rat da profitraju kao što su se obogatili posle Prvog i Drugog svetskog rata.Samo da se zna da Rusija spada u najveće ptoizvodjače gasa,nafte,aviona,helikoptera,raketnih motora,tenkova i td.

  • Mira Vreme: 05.08.2014 01:25h

    Ovaj gospodin ce se boriti do poslednjeg evropljanina protiv Rusije, pa mu je to malo nego bi da pripreti malo i Kini, da izazove 3 Sveski rat, po mogusnosi da se svi brore protiv svih, a Amerikanci ce biti po strani, izvozice oruzje za zaracene strane, i prvi zauzeti sve prirodne resurse na ovoj kugli zemaljskoj, a i sire bi, jer su oni predodredjeni od Stvoritelja i da sve bude pod njihovom kapom. Mislim da se gospodin malo vise zaigrao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP