Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PRODUBLJUJE SE SPOR DVE SUPERSILE ZBOG UKRAJINE

Obama uvodi sankcije Putinu!

Autor: | 23.04.2014 - 07:45:00h | Komentara: 0

Amerika bi mogla da uvede sankcije i protiv Vladimira Putina, predsednika Rusije, zbog krize u Ukrajini, izjavila je Džen Psaki, portparol Stejt departmenta, što se tumači kao novi korak ka produbljenju krize između dve supersile.

Prijateljstvo  i poštovanje na  ispitu: Vladimir  Putin i Barak  Obama

Prijateljstvo i poštovanje na ispitu: Vladimir Putin i Barak Obama | Foto: Profimedia

Na pitanje novinara ruske radio-stanice „Eho Moskva“ putem Tvitera da li Amerika razmatra uvođenje sankcija i protiv ruskog predsednika Putina, Psaki je odgovorila: „Da. Važno je odrediti posledice. Cilj nisu sankcije, već smirivanje situacije u Ukrajini. Mnoštvo zvaničnika se razmatra. Biće mnogo sankcija pre nego što budemo razgovarali o predsedniku Putinu”. Amerika je ranije uvela zabranu izdavanje viza i zamrzla imovinu više ruskih zvaničnika i poslanika koje smatraju odgovornima za umešanost u aneksiju Krima.

Pripadnici proruskih snaga su zvezde u  Slavljansku

Pripadnici proruskih snaga su zvezde u Slavljansku | Foto: Profimedia

Među njima se nalazi nekoliko Putinovih prijatelja. Britanski mediji prenose da su šefovi britanskih obaveštajnih službi upozorili premijera Dejvida Kamerona da bi bilo pogrešno poslati trupe u Ukrajinu, jer bi to moglo da izazove eskalaciju konflikta i otvoreni rat sa Rusijom. SAD su objavile fotografije vojnika iz istočne Ukrajine na osnovu kojih tvrde da su neki od tamošnjih boraca zapravo pripadnici ruskih specijalnih jedinica. Autentičnost fotografija nije moguće proveriti. Proruski aktivisti odlučili su da se u Luganskoj oblasti održi referendum u dve faze. Na referendumu 11. maja biće postavljeno pitanje o zadržavanju dosadašnjeg statusa oblasti ili o autonomiji, a 18. maja žitelji će se opredeljivati da li su za nezavisnu državu ili za ulazak u sastav Rusije. Rusija je na pet godina zabranila ulazak na Krim lideru proukrajinskih tatara s tog poluostrva, Mustafi Džemilevu.

Medvedev: Spremni za nove sankcije!


Rusija je spremna da se suoči sa novim sankcijama zapada zbog Ukrajine, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.
„Siguran sam da ćemo biti u stanju da posledice svedemo na najmanju moguću meru“, rekao je on poslanicima u parlamentu. „Vlada je spremna da radi u uslovima kada je piroritet zaštita privrede i građana od takvih neprijateljskih postupaka koji bi mogli uslediti zbog pogoršanja spoljnjopolitičke situacije”, dodao je Medvedev.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP