Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SERIJA VELIKIH PROPUSTA AGENATA TAJNE SLUŽBE

Obamu čuvaju diletanti!

Autor: Ekipa Alo! | 02.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Nije parodija, već istina! Agenti tajne službe našli su se na udaru nakon što je otkriven niz propusta u obezbeđivanju američkog predsednika Baraka Obame.

Jedno od retkih privođenja uljeza  ispred Bele kuće

Jedno od retkih privođenja uljeza ispred Bele kuće | Foto: Profimedia

Najgori propust dogodio se 16. septembra, kada se naoružani pripadnik privatnog obezbeđenja, koji je ranije osuđivan zbog napada, našao u liftu sa Obamom, i telefonom snimao predsednika.


Incident se dogodio kada je Obama bio u poseti Centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti. Za ovaj događaj javnost je saznala tek sada, nekoliko časova posle svedočenja Džulije Pirson, šefa tajne službe, pred Kongresom o nekom drugom bezbednosnom incidentu u Beloj kući.

Predsednik SAD  pušten u lift sa  naoružanim  čuvarom, koji je  ranije osuđivan  zbog napada, a  koji ga je snimao  telefonom

Predsednik SAD pušten u lift sa naoružanim čuvarom, koji je ranije osuđivan zbog napada, a koji ga je snimao telefonom | Foto: Profimedia


Protokolom je predviđeno da samo pripadnici tajne službe mogu da nose oružje u blizini predsednika SAD. Pištolj neimenovanog pripadnika obezbeđenja je pronađen nakon što je muškarac ispitan, pošto je napravio video-snimak u liftu dok je bio sa Obamom. Odmah posle ovog incidenta čuvar je dobio je otkaz u svojoj firmi. “Vašington post” je naveo da taj čuvar ima tri presude za napad i tuču.
“Istorija bi bila drugačija da je on izvadio pištolj i zapucao”, rekao je jedan od Obaminih saradnika.

Džulija Pirson, šefica tajne službe, pred kongresom je svedočila o incidentu od 19. septembra, kada je Omar Gonzales (42), vojni veteran, preskočio ogradu i ušao u zabranjeni deo Bele kuće. On je prešao preko travnjaka i ušao u jednu sobu u istočnom krilu koja nije bila zaključana pre nego što je primećen. Podsećamo, pre dve godine 12 agenata tajne službe je vraćeno iz Kolumbije uoči Obamine posete jer su posećivali bordele.
Poslednji komentari
  • Gaga Vreme: 04.10.2014 01:34h

    Divnooooooooooooo :)))) Prelepa vest

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP