Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZAOŠTRAVA SE

Oboren ukrajinski lovac: Separatisti oteli dva ukrajinska vojnika, ruski oficiri naredili likvidaciju (VIDEO)

Autor: Beta | 16.04.2014 - 15:56:00h | Komentara: 0

Neposredno posle otmice ukrajinska služba bezbednosti saopštila je da je presrela komunikaciju ruske vojske koja pokazuje da "sabotaže na istoku Ukrajine otvoreno vode oficiri ruske vojne obaveštajne službe, koji su izdali cinična naređenja da pucaju sa ciljem da ubiju ukrajinske vojnike"

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane danas je izdalo saopštenje da su proruski demonstranti oteli dva ukrajinska vojnika u regionu Luganska, na istoku Ukrajine gde su pristalice federalizacije zauzele zgrade državne administracije u skoro 10 gradova.

Ubrzano  napuštaju  poluostrvo:  Ukrajinski  vojnici

Na meti proruskih separatista: Ukrajinski vojnici

Ministarstvo je navelo da su “ekstremisti” oteli jednog oficira i vojnika u utorak, kada su se njih dvojica prinudno zaustavila na putu da poprave svoje vozilo, preneo je AFP.

UKRAJINSKA VOJSKA: Koristimo partizansku taktiku

- Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod i direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti - rekao je Sergej Sobolev, poslanik stranke "Otadžbina"
Sobolev se pozvao na informacije koje je, kako je rekao, dobio od Ministarstva odbrane, demantujući da su oklopna vozila ukrajinske vojske pale u ruke proruske “narodne milicije”.
Zamenik aktuelnog premijera Ukrajine, Vitalij Jarema, saopštio je da vlada proverava informacije o prelasku ukrajinskih vojnika na suparnicku stranu.

Reč je o šest tenkova od više tenkova koji su juče upućeni u akciju zauzimanja vojnog aerodroma u Kramatorsku, a jutros su osvanule njihove fotografije na kojima su okićeni ruskim zastavama.

Posade sa tenkovima navodno su prešle pod komandu samoproglašene rebublike u regionu Donbasa

U saopštenju ukrajinskog Ministarstva odbrane navodi se da oružane snage tragaju za nestalim vojnicima i da će odgovor protiv onih koji napadnu ukrajinske trupe biti snažan.

Kijevska televizija je u kasnije emitovala snimak navodnog razgovora dva ruska komandanta i precizirala da su u pitanju uputstva kako da naoružani proruski demonstranti postupaju u slučaju da ih napadnu ukrajinski vojnici, saznaje agencija Beta.

U međuvremenu u blizini grada Kramatorska na istoku Ukrajine srušen je ukrajinski vojni avion Suhoj 27, prenela je agencija Itar-Tas s, pozivajući se na izjave nekoliko svedoka ali ovu informaciju niko nije potvrdio. Osim toga drugi detalji nisu saopšteni. Ova informacija usledila je nakon vesti da su četiri ratna aviona nadletala Kramatorsk, kao i da su otvorila vatru na vojni aerodrom.

Proglašena Narodna Republika Odesa

Pokret "Anti-Majdan" iz lučkog ukrajinskog grada Odesa proglasio je danas formiranje Narodne Republike Odese i pozvao stanovnike da spreče policiju i vojsku da uđu u ovaj grad na obali Crnog mora.
 

"Region Odese od danas postaje Narodna Republika Odesa, u kojoj vlast pripada isključivo narodu koji živi na ovoj teritoriji", navodi se u saopštenju.

Aktivisti su apelovali na stanovnike grada da blokiraju saobraćaj i spreče policiju i vojne snage da uđu u grad.

"Od 16.00 časova sutra Odesa bukvalno mora da bude blokirana", navodi se u saopštenju, kako prenosi RIA "Novosti".

Skupovi pristalica federalizacije održavaju se u više gradova istočne Ukrajine od prošlog meseca, a proruski aktivisti su 7. aprila proglasili nezavisnost istočnog grada Donjecka od Ukrajine. Referendum kojim će se ozvaničiti nezavisnost ovog grada biće održan 21. maja, najavili su demonstranti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP