Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POTRESNO

Oči u oči sa čovekom zbog kojeg je nedužan bio u zatvoru 30 godina! (VIDEO)

Autor: E.A. | 21.04.2015 - 19:03:00h | Komentara: 0

Glen Ford (65) u zatvoru je proveo 30 godina zbog ubistva koje nije počinio, a nedavno se susreo i s tužiocem koji ga je tamo smestio.

susret

Nakon što je izašao iz zatvora gde je čekao izvršenje smrtne kazne, Fordu je dijagnostikovan neizlečiv rak pluća, a tokom susreta s tužiocem Martijem Stroudom bio je preslab da ustane.

"Želim da znate da mi je jako žao. To je mrlja koja će me pratiti do smrti", rekao je Stroud, na šta je Ford odgovorio: "U redu, ali to me je ipak koštalo 30 godina života i na kraju sam dočekao smrt jer dali su mi od šest do osam meseci života. Žao mi je, ne mogu da vam oprostim".
Pre nego što je napustio njegov dom u Luizijani, Straud mu je poželeo sve najbolje i zamolio ga za još jedan susret.
Naime, Straud je prošlog meseca napisao pismo objavljeno u The Shreveport Timesu u kojem priznaje da je on glavni krivac za to što su nevinog Forda smestili iza rešetaka zbog ubistva draguljara Isadorea Rozemana iako nije pronađeno ni oružje niti su postojali svedoci.
"1984. imao sam 33 godine. Bio sam arogantan, narcisoidan i pun sebe. Nije me zanimala pravda samo pobeda. To je bolesno. Poverena mi je dužnost da se izborim za smrtnu kaznu, a to je nešto što ne treba slaviti. Moja je greška što sam bio pasivan. Da sam se više posvetio slučaju došao bih do dokaza puno ranije. Ispričavam se Glenu Fordu za svu tugu koju sam prouzrokovao njemu i njegovoj porodici", napisao je Straud i dodao da su Fordovi advokati bili neiskusni i da je problem bio i to što je porota bila potpuno bela, za šta se Straud pobrinuo.
Ford je bio šokiran pismom, ali dodao je i da odbija da se ljuti zbog svega što se dogodilo: "Istina, uznemiren sam, ali to nije ono što me tera dalje. Želimo samo da ozdravimo, a to ne mogu postići ljuteći se na Martija Strauda".


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP