Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISLAMISTI OBUČAVAJU NA DESETINE MALIŠANA U SIRIJI

Od dece prave zveri!

Autor: E. A. | 24.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Strava i užas! Islamska država je objavila novi, potresan video sa obuke dece, od koje su neka stara jedva pet godina, a koju instruktori treniraju da ubijaju nevernike i izdajnike.

Deca prvo prolaze fizičku obuku

Deca prvo prolaze fizičku obuku

Na videu, koji je snimljen u sirijskom gradu Raka i koji traje devet minuta, instruktor vežba sa mališanima koji su obučeni u maskirne uniforme i sa crnim trakama na glavi, nakon čega se zajedno mole ispred dve ukrštene automatske puške. Tokom obuke deca uglas odgovaraju na pitanja instruktora. Video podseća na one koje su nacisti snimali tokom Drugog svetskog rata na kojima je prikazana Hitlerova omladina.


„Islamska država ima nekoliko kampova u kojima obočava decu staru do 15 godina za borbu protiv nevarnika i izdajnika. Treninzi se sastoje iz fizičke obuke, a potom decu uče da pucaju iz automatskog oružja. Oni koriste lutke na kojima deci pokazuju kako da odseku glavu ljudima. Potom ih teraju da gledaju najstravičnija mučenja“, tvrdi jedan irački obaveštajni izvor.

Teroristi ispiraju mozak deci

Teroristi ispiraju mozak deci


Zapadni mediji prenose da je Islamska država na teritoriji Iraka spalila nekoliko biblioteka, u kojima je izgorelo preko 100.000 knjiga, među kojima su rukopisi stari i po nekoliko vekova.

Od septembra 2014, kada je međunarodna koalicja predvođena Amerikom započela udare iz vazduha na položaje islamista u Siriji, poginulo je 1.600 džihadista.

Nosač aviona „Šarl de Gol“

Nosač aviona „Šarl de Gol“

Stigao nosač „Šarl de Gol“!


Francuska od juče koristi svoj nosač aviona „Šarl de Gol“ u međunarodnoj operaciji protiv vojske Islamske države. Nosač aviona isplovio je 13. januara, iz južnog dela Francuske, u misiju koja bi trebalo da traje pet meseci. To je komandni brod ratne mornarice Francuske i najveći zapadnoevropski vojni brod.

Devojčica ubila sedmoro


Devojčica (7) digla je sebe u vazduh i ubila još sedam osoba, a 19 ranila u samoubilačkom napadu na severoistoku Nigerije. Ovo je poslednji u nizu samoubilačkih bombaških napada za koje su korišćena deca. Napad je izveden na pijaci u gradu Potiskum, koji se smatra trgovinskom prestonicom države Jobe.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP