Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KO JE ARON ALEKSIS, UBICA 12 OSOBA U VAŠINGTONU

Od heroja do monstruma!

Autor: | 18.09.2013 - 00:14:00h | Komentara: 0

Aron Aleksis (34), bivši marinac i rezervista američke ratne mornarice koji je ubio 12 i ranio osam osoba u kompleksu komande ratne mornarice u Vašingtonu, bavio se meditacijom i imao je izlive nekontrolisanog besa i oružane incidente!

Imao je česte  nekontolisane  izlive besa:  Aron Aleksis

Imao je česte nekontolisane izlive besa: Aron Aleksis | Foto: AP

Aronov otac je izjavio da je on pomagao u čišćenju ruševina i spasavanju povređenih u napadima na Ameriku od 11. septembra 2001. i da od tada pati od posttraumatskog sindroma.


Petardama na Belu kuću!

Nekoliko sati posle masakra u Vašingtonu došlo je do panike kada je zapucalo i u dvorištu Bele kuće. Policija je brzo reagovala i uhapsila muškarca koji je bacao petarde u dvorište preko severne ograde doma Baraka Obame, predsednika Amerike.
 

Ušao je u Ratnu mornaricu 2007. gde je bio avijatičarski električar. Sa vojskom je bio u Teksasu i Ilinoisu pre nego što je napustio vojnu službu u januaru 2011. Dok je bio u Ratnoj mornarici odlikovan je medaljom za služenje u nacionalnoj odbrani i medaljom za globalni rat protiv terorizma.
Posle odlaska iz armije radio je kao konobar i raznosač u jednom tajlandskom restoranu. Boravio je na Tajlandu i u Japanu i išao u budističke hramove da meditira. U trenutku napada radio je za jednu kooperantsku firmu kompanije “Hjulit Pakard” na obnovi opreme mreže intraneta Mornarice.

Policija na mestu masakra u kome  je ubijeno 12, a  ranjeno osam osoba

Policija na mestu masakra u kome je ubijeno 12, a ranjeno osam osoba | Foto: AP


“Si-En-En” (CNN) je objavio da je Aron, pušku sačmaricu, koju je koristio u napadu, kupio legalno u prodavnici u Virdžiniji prošle nedelje, dok je automatsku pušku i pištolj “glok” kasnije oteo od dvojice ranjenih policajaca.

Aron je nekoliko puta hapšen. Prvi put 2004. kada je u Sijetlu pucao u gume kamiona nakon što su ga ismevali zaposleni u jednoj građevinskoj firmi. Drugi put je uhapšen 2010. dok je bio u svom stanu u Teksasu, zato što je pucao kroz plafon i zamalo pogodio čoveka koji je živeo na spratu iznad. Policiji je kasnije rekao da je u pitanju bio nesrećan slučaj. Policija još istražuje motiv za masakr.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP