Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

GRANATIRANJE DONJECKA KOBNA GREŠKA UKRAJINE

Odmazda Rusije!

Autor: Ekipa Alo! | 15.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Rusija razmatra mogućnost selektivnih napada na Ukrajinu, kao odmazdu na granatiranja ruskog pograničnog grada Donjeck u Rostovskoj oblasti, piše ruski „Komersant“ pozivajući se na izvor blizak Kremlju. Ipak, zvanična Moskva ubrzo je demantovala te tvrdnje.

Ruska armija  spremna za „precizne  napade“

Ruska armija spremna za „precizne napade“ | Foto: Profimedia

Isti izvor je naveo da „Rusija tačno zna odakle je granatiranje stiglo” i precizirao da ne bi bilo masovnih akcija, već „preciznih napada” na položaje odakle su (Ukrajinci) pucali na Rusiju, prenosi „Glas Rusije”.

Takođe, potpredsednik Komiteta za budžet Saveta Federacije i predstavnik Rostovske oblasti Jevgenij Bušmin smatra da su „precizna oružja” u stanju da zaustave napade sa ukrajinske strane. Ipak, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov, negirao je ovu tvrdnju.

- Ni na koji način neću ovo da komentarišem. To je potpuna besmislica - rekao je Peskov.
„Glas Rusije” podseća da se predgrađe Donjecka, u Rostovskoj oblasti, našlo rano u nedelju ujutro na udaru ukrajinske vojske i milicije koja se bori za kontrolu graničnog prelaza Izvarjno. Granata je ispaljena iz Ukrajine i eksplodirala je u dvorištu u ulici Baltijskaja broj 47.

Donjeck nastradao  u granatiranju

Donjeck nastradao u granatiranju | Foto: Profimedia


U eksploziji je poginuo Andrej Šuljatiev (47), stanovnik tog mesta, dok je druga granata u obližnjoj kući ranila ćerku i majku, 82-godišnju baku, koja je prebačena u bolnicu sa prelomom kostiju i potresom mozga. Rusko ministarstvo inostranih poslova pozvalo je u nedelju ukrajinskog otpravnika poslova u Rusiji da bi uložilo oštar protest zbog granatiranja ruske teritorije sa ukrajinske strane granice.

Najjača nuklearna sila!


Stručnjaci lista „Biznis insajder” sastavili su rang-listu najmoćnijih vojski sveta, na kojoj su vodeća sila SAD, Rusija je druga sa najviše tenkova i nuklearnih bojevih glava, dok je treće mesto pripalo Kini. Vojni i ekonomski stručnjaci redovno određuju svetski indeks vojne moći. On spada u najobjektivnije indekse, jer uzima u obzir više od 50 različitih pokazatelja. Prilikom izračunavanja ovog indeksa precizno se određuje broj tenkova, aviona i ratnih brodova. U obzir se uzima i brojno stanje redovne vojske i rezerve, nivo finansiranja vojnog segmenta, saobraćajna infrastruktura i drugi elementi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP