Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MEĐU PLJAČKAŠIMA I DRŽAVLJANI SRBIJE

Ogranak "Pink Pantera" uhapšen u Zagrebu

Autor: Tanjug | 03.06.2015 - 11:06:00h | Komentara: 0

Šest osoba, državljani Srbije, BiH i Crne Gore, koji su uhapšeni u zagrebačkom naselju Siget pod sumnjom da su planirali pljačke banaka, ogranak su bande "Pink Panter".

Hapšenje lisice | Foto: Profimedia

Otkrili su da je banda ukrala i tri automobila  | Foto: Profimedia

Kako piše "Jutarnji list", oni su uhapšeni u utorak, u opsežnoj policijskoj akciji, a grupu čine trojica državljana Srbije, dvojica državljana BiH i jedan Crnoogorac.


List piše da je time "policija sprečila pomno isplaniranu seriju krvavih razbojništava u finansijskim institucijama po metropoli" kao i da je u pretresima stanova i garaža koje su koristili zaplenila više bombi, veću količinu dinamita, oružje, municiju...

Osim toga, otkrili su da je banda ukrala i tri automobila koja je trebalo da im posluže u pljačkama i potom da budu zapaljena.

Zagrebački policajci su, kako saznaje "Jutarnji", proteklih nedelja ekipu intenzivno pratili i prisluškivali.
Preko međunarodne razmene informacija s francuskom, švajcarskom i policijom BiH, doznali su da se u glavnom gradu Hrvatske stacionirala kriminalna banda pljačkaša koja ne preza ni pred čim i da su unajmili stan u Novom Zagrebu.

Čim su tokom vikenda uvideli da se sprema prvi planirani oružani napad i pljačka, policajci su preduhitrili "pinkpanteraše". Navodno, nisu još uvek uspeli da otkriju koja je institucija bila prva na redu za pljačku, a pod znakom pitanja je i kako su ušli u Hrvatsku.

List opisuje da u jučerašnjim hapšenjima specijalci ništa nisu prepustili slučaju. Sigetom je zavladalo opsadno stanje, ali se pazilo i na bezbednost prolaznika.

Ko su tačno uhapšeni bilo je nemoguće doznati od policije jer je istraga u toku ali, po svemu sudeći, radi se o starim policijskim znancima s internacionalnim kriminalnim predznakom.

Osim što će krivično odgovarati za udruživanje u kriminalnu grupu, biće sankcionisani i za planiranje krivičnih dela, zašta zakon predviđa do tri godine zatvora. Hoće li njihovim hapšenjem eventualno biti rešena neka druga dela, pokazaće istraga, zaključuje list.

Inače, hrvatski mediji juče su javljali o hapšenjima u tom delu Zagreba a po nezvaničnim informacijama akcija je bila usmerena protiv dilera droge.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP