Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

GRAĐANI SRBIJE ZASAD DOBRO NA BLISKOM ISTOKU

Oko 80 Srba čeka bombe u Siriji!

Autor: I. Kljajić | 03.09.2013 - 22:06:00h | Komentara: 0

Oko 80 građana Srbije ostalo je u ratnoj Siriji uprkos svim upozorenjima da je ta zemlja trenutno najnebezbednija tačka na planeti! Ipak, srpski ambasador u Siriji Jovan Vujasinović, koji zbog sirijske krize već godinu dana radi iz Bejruta, u izjavi za “Alo!” uverava da su naši državljani dobro pošto postoji prilično redovna komunikacija između njih i ambasade.

Protesti protiv napada na Siriju u Beogradu

Protesti protiv napada na Siriju u Beogradu

- Većina naših građana je napustila Siriju još pre godinu dana, 40 njih je evakuisano početkom avgusta i sada je ostalo 70 naših u Damasku, a pet familija živi u Alepu, Latakiji i drugim gradovima. Uglavnom je reč o našim državljanima u mešovitim brakovima i svi oni i dalje imaju mogućnost da

Nole protiv napada SAD

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Reuters

 

I najbolji teniser sveta Novak Ðoković usprotivio se nameri Amerike da vojno interveniše u Siriji. On je baš na grend slem turniru koji se trenutno igra u Njujorku kritikovao planove Vašingtona da preduzme vojnu intervenciju protiv Sirije, rekavši da bi taj napad bio nepromišljen i kontraproduktivan.
- Potpuno se protivim bilo kojoj vrsti oružja, bilo kojoj vrsti napada iz vazduha ili napada raketama. Potpuno se protivim bilo čemu destruktivnom jer sam imao to lično iskustvo i znam da to ne može doneti dobro nikome - izjavio je Ðoković.
On se podsetio na svoje odrastanje u Beogradu tokom Nato bombardovanja 1999.
- Taj period, koji smo ja i moji sunarodnici i kolege iz Srbije preživeli, period je u životu koji nikome ne bih poželeo. Rat je najgora stvar za čovečanstvo. Iz njega niko ne izlazi kao pobednik - poručio je prvi reket sveta.

redovnim putem napuste Siriju. Prema našim informacijama, svi su dobro i pomno prate situaciju, kao i mi u Libanu - izjavio je juče Vujasinović za naš list.
On objašnjava da je Ambasada Srbije u komunikaciji i sa svojim državljanima u Libanu, kojih ima 120, kao i sa našom jedinicom od 49 članova, koja je u misiji UN-a stacionirana na jugu te zemlje.
- Iako je sada mirno, napetost je velika. Međutim, svi smo dobro i pratimo razvoj događaja. Slično drugim zemljama, i Srbija je izdala preporuku svojim građanima da ne putuju u Liban. Svi koji su želeli otišli su iz Sirije, a oni koji su ostali i dalje mogu da je napuste - objasnio je naš ambasador u Siriji, koji je, uprkos nedavnom opozivu, ostao na dužnosti.
Zbog gotovo sigurnih bombi na Siriju i očekivane odmazde na Izrael, pojačan oprez je i u našoj ambasadi u Tel Avivu. Kako nam je rekao jedan službenik u ambasadi, ne postoje precizni podaci o broju srpskih državljana u Izraelu, ali se procenjuje da ih ima nekoliko desetina ili nekoliko stotina.
- Još niko ne pominje evakuaciju. Za sada je mirno, ali smo zbog mogućnosti da se napetost prelije i na Izrael pozvali sve naše građane na pojačan oprez. Pozivamo ih da nam se jave kako bismo ih evidentirali i pravovremeno reagovali u slučaju pogoršanja situacije. Za sada se samo pažljivo prati situacija - poručuju iz Ambasade Srbije u Izraelu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP