Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

FRANCUSKA ŠALJE NOSAČ AVIONA NA BLISKI ISTOK

Oland sprema osvetu!

Autor: E. A. | 16.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Osveta je najbolja kada se servira hladna! Francuski predsednik Fransoa Oland naredio je da se u vode Bliskog istoka pošalje nuklearni nosač aviona „Šarl de Gol“, koji će se priključiti saveznicima u bombardovanju položaja Islamske države.

Na nosaču aviona se nalazi 800 francuskih vojnika

Na nosaču aviona se nalazi 800 francuskih vojnika | Foto: Profimedia

Naredba je došla nedelju dana nakon najgorih terorističkih napada u posleratnoj istoriji Francuske, u kojima je poginulo 17, a ranjeno 20 osoba.
„Situacija u kojoj se nalazimo opravdava slanje nosača aviona na Bliski istok“, rekao je Oland.


Francuska će se tako sa najmanje 50 najsavremenijih borbenih aviona priključiti borbi protiv islamista. Na nosaču se nalazi 800 vojnika, kao i avioni za dopunjavanje goriva u vazduhu. Istovremeno, Oland je govoreći na Svetskom arapskom institutu obećao da će Francuska zaštititi sve religije, istakavši da su muslimani najveće žrtve fanatika:

Govori o miru, a sprema  se za rat: Fransoa  Oland

Govori o miru, a sprema se za rat: Fransoa Oland

 
„Francuska je ujedinjena pred pretnjom terora. Francuski muslimani imaju prava kao svi naši građani i mi imamo obavezu da ih zaštitimo. Antimuslimanski i antisemitski postupci moraju biti osuđeni i kažnjeni. Radikalni islam se hrani siromaštvom i nejednakošću, a muslimani su prve žrtve fanatika, fundamentalista i netolerancije“, dodao je Oland.

Francuska ima oko 3.000 vojnika raspoređenih u regionu Bliskog istoka, a svoje saveznike u Africi je pozvala da pojačaju razmenu obaveštajnih podataka o islamistima.

Ispred Olandove rezidencije u Parizu u noći, između srede i četvrtka, desio se incident kada je jedan vozač automobilom udario policajku iz obezbeđenja.

Uhapšen:  Kristofer Kornel

Uhapšen: Kristofer Kornel

Planirao napad na Kapitol


Američki Federalni istražni biro (FBI) uhapsio je Kristofera Kornela (20) iz Ohaja zbog sumnje da je planirao napad na Kapitol u Vašingtonu. Kornel je na Tviteru, pod pseudonimom Rahil Mahrus Ubajdah, pisao o podršci džihadu. On je kupio dve poluautomatske puške i 600 metaka i planirao da ode u Vašington i pobije zaposlene na Kapitolu.

Poslednji komentari
  • ivan Vreme: 16.01.2015 07:34h

    eto, Amerima je uspeo plan :)

  • misho Vreme: 16.01.2015 08:08h

    rekoh ja pre nekoliko dana pariz je veštački isprovociran.sledi napad nato-a na....????

  • Hehe Vreme: 16.01.2015 11:28h

    @misho A tebe to mnogo sekira? Sta ste vi,neki hipici? Mislite da je nekad Dusanovo carstvo stvarano tako sto su delili slatkise? Nas su napali jer smo bili dovoljno glupi da zaboravimo ko nam je saveznik. Sve se placa,kad tad.

  • misho Vreme: 16.01.2015 15:00h

    @Hehe!kada već spominjete cara Dušana pronađite Dušanov zakonik i pročitajte ga.Teror nije praštan ali ni vređanje vere.Teror ne treba ni sada praštati.ali treba sputavati i kažnjavati one koji "poštuju"svoje a pljuju po tuđem.VREĐANJEM TUĐEG-VREĐAŠ SEBE I SVOJE.bog je jedan,bio on bog ili alah,isus ili muhamed.NA KRAJU PROČITAJ povodom pariza PAPINU POSLANICU ALI I MUDRU MISAO NJEGOVOG PREOSVEŠTENSTVA VLADIKE BAČKOG IRINEJA.osveta je(slanje nosača aviona...) bolest uma i treba je lečiti I sprečiti jer može izazvati epidemiju.Hehe,lično ne poznajem ni jednog hipika,ali da mnogo onih koji su po veri različiti od mene ali smo svi kroz međusobno poštivnaje ljudi,bilo da je katoličke,pravoslavne ili islamske veroispovesti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP