Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

LUBICOV KOLEGA TVRDI

On je bio opsednut, pre bi se ubio nego dopustio da mu uzmu licencu

Autor: Alo/Agencije | 28.03.2015 - 19:22:00h | Komentara: 1

Pilot samoubica Andreas Lubic skrivao je svoj medicinski karton od poslodavaca, jer da su njegovi šefovi videli nalaze Lubicu ne bi bila produžena licenca za pilota.

Andreas Lubic Džermanvings

Andreas Lubic Džermanvings | Foto: facebook

Andreas Lubic, kopilot "Džermanvingsa", uspešno je završio svoju obuku za pilota i pilotsku licencu je stekao 2010. godine. Međutim, svake godine je morao ići na lekarske kontrole i evaluaciju, a na kartonu mu je pisalo da ima probleme sa zdravljem.

Pojedini svetski mediji su pisali da je Lubic patio od depresije i da jedno vreme nije bio sposoban da leti.
Njegova licenca za pilota isticala je u junu, međutim, najnoviji medicinski nalazi nisu bili dobri, pa Lubic ne bi mogao da produži licencu.

Iako još nije zvanično potvrđeno, spekuliše se da je pilot ponovo patio od depresije nakon što je raskinuo dugogodišnju vezu sa devojkom.

Bivši Lubicov kolega rekao je da je 'Lubic bio opsednut i da bi umro da nije prošao test za pilota'.

- Uvek je bio prilično opsesivan, više od ičega je želeo da bude pilot, i živeo je svoj san. Nejasan mi je razlog zbog kog je učinio ovako nešto, rekao je kolega. Drugi kolega pak kaže da je Lubic oduvek bio psihički neuravnotežen.

- Još od osnovne škole, za njega je postojao samo jedan cilj: da postane pilot. Zid njegove dečačke sobe je potpuno obljepljen slikama aviona i Lufthansinim obeležijima. Soba mu je bila prepuna tih stvari, papirni avioni su bili svuda, čak i iznad njegovog kreveta. Bio sam prilično iznenađen kada sam to video, rekao je drugi kolega.

Lubic bio opsednut i Alpima

Kopilot Andreas Lubic imao je opsesiju u vezi Francuskih Alpa i često je znao da leti zmajem iznad planina među koje je u utorak srušio avon "Džermanvingsa", javljaju strani mediji.
 

Lubic je često sa roditeljima posećivao jedriličarski klub koji se nalazi samo 50-ak kilometara od mesta gde je srušio "erbas A320". Na letovima zmajem prolazio je iznad provincije u južnim francuskim Alpima, a tamo je i položio kurs za jedriličara. Bio je vrlo strastven u vezi Alpa i, ono najvažnije, upoznat s područjem na koje će, mnogo godina kasnije, okončati let "erbasa" iz Barselone za Diseldorf, pišu mediji.

- Bio je gotovo opsednut Alpima. Učestvovao je u kursevima jedrenja s mojom rođakom koja mu je bila dobra prijateljica. Verujem da je odabrao ovo područje, jer je zbog čestih letova jedrilicom znao svaki kutak, objasnio je član aero kluba gde je Lubic naučio da leti s 14 godina, Diter Vagner.

Lubic je inače svojoj bivšoj devojci jednom rekao da će jednog dana učiniti nešto po čemu će ga svi pamtiti.

Poslednji komentari
  • Alisa u Zemlji Cuda Vreme: 28.03.2015 23:37h

    Zamolila bih redakciju lista da ne ucestvuje vise u blacenju ovog coveka koji se vise ne moze braniti. Ispitajte cinjenicu da je ova avio kompanija pre samo par nedelja bila suocena sa sigurnosnim problemom neurotoksina-otrovnog isparenja u kokpitu, sto je zataskano. Zasto je iz jedne od crnih kutija ukradena memorijska kartica? Vrlo smo naivni ako poverujemo ovim naslovima, a jos tuznije je etiketirati ovog coveka i njegovu porodicu zarad profita aviokompanije. Mada, to u danasnjem svetu i jeste, na zalost,postala redovna stvar!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP