Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BORBA ZA PRAVDU

Ona će nositi dušek sa sobom sve dok njen silovatelj ne napusti studentski kamp (VIDEO)

Autor: 24sata.rs | 04.09.2014 - 12:06:00h | Komentara: 0

Ema Sulkovic student vizuelnih umetnosti na Univerzitetu Kolumbija tvrdi da će po celom studentskom gradu nositi dušek na kojem je bila silovana, sve dok drug koji ju je silovao ne bude izbačen sa Univerziteta.

Ema Sulkovic

Ema Sulkovic i njen dušek

- Silovanje može da se desi bilo gde. Ja sam silovana u sopstvenom krevetu. Od tada, to mi je postalo opterećenje, osećam se kao da nosim teret onoga što mi se desilo gde god da krenem - objašnjava u videu postavljenom na Jutjubu.


Njena master teza "Performans dušek" ili "Nositi taj teret" je njena bukvalna ekspresija emocionalnog tereta koji sa sobom nosi.


U njenom umetničkom delu, kako naziva ovaj performans, ona će nositi svoj dušek svuda kroz studentski grad sve dok njen kolega koji ju je silovao ne bude ili izbačen ili sam ode.


Projekat, kako sama kaže, može da traje jedan ili sve vreme njenog studiranja.


- Prošle godine bila sam obeležena time što mi se dogodilo i iznosila sam to na svetlost dana svima pričajući o tome šta mi se desilo u mom privatnom prostoru - dodaje ona.


Kada je njen slučaj dospeo do saslušanja na univerzitetu, nadležni su bili zbunjeni kako je moglo da se dogodi analno silovanje. Ona im je nacrtala fizički dijagram, nakon čega je svima pozlilo.


Još dve žene su takođe kazale da ih je napao isti student, ali da su njihovi slučajevi zanemareni i loše vođeni. Stoga je njihov napadač ostao nedužan i nastavio svoje školovanje.


- Bilo je naivno verovati da će mi tek tako poverovati samo zato što govorim istinu. Nisam očekivala da škola neće stati na moju stranu - priča Sulkovic.


Ona je među 23 studenta koja su podnela žalbe protiv Kolumbije zbog loše vođenih postupaka prilikom slučajeva seksulanih napada. Sektor za obrazovanje tek treba da odluči da li će pokrenuti istragu protiv fakulteta.


Više čitajte na 24sata.rs

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP