Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TINEJDŽERKA UMRLA GREŠKOM LEKARA

Optužili je da drži dijetu, a ona bolovala od raka!

Autor: I. N. | 29.05.2015 - 13:36:00h | Komentara: 1

Majka 18-godišnje devojke, koja je preminula od karcinoma želudca tuži lekare koji su nesavesno lečili njenu ćerku i uspostavili pogrešnu dijagnozu.

Srpsko lekarsko društvo apelovalo da se problem što pre reši dok neko ne strada

Lekari ubedili devojku koja ima kancer da je anemična i poslali je kući | Foto: Shutterstock

Britanka Džordžija Marison (18) se prošle godine požalila lekarima da ima stomačne tegobe. Devojka se rekla da često povraća i da rapidno gubi na težini, međutim lekari su je poslali natrag kući bez detaljnih analiza.

Njeno stanje se dodatno pogoršavalo i ponovo je otišla kod lekara u pratnji majke. I dok je majka preklinjala lekare da obave neophodne analize kako bi utvrdili šta nije u redu sa njenom ćerkom, doktori su rekli da najverovatnije drži neku rigoroznu dijetu jer želi da bude "mršava kao i sve tinejdžerke".

Džordžijino zdravstveno stanje je bilo sve lošije i lošije, a kada je završila u bolnici otkriveno je da boluje od agresivnog kancera želudca koji se već proširio i na druge organe. Nedugo nakon toga je preminula.

Njena majka sada hoće da tuži lekare za nesavesno lečenje i da skrene pažnju javnosti na slučaj njene ćerke.

- Ne tvrdim da su mogli da je spasu. Rak je bio previše agresivan. Ali nisu čak hteli ni da urade osnovne analize jer je tinejdžerka, kaže Džoan Morison.

Njena majka kaže da lekari njenu ćerku nisu hteli ni da pogledaju.

- Jedan od lekara joj je rekao: "Jao, baš si bleda. Znam ja, hoće da budeš mršavica kao i sve devojke tvog uzrasta". To joj je rekao i napisao je da je anemična zbog držanja dijete. Nije je ni saslušao, ništa, kaže ogorčena majka prenosi Dejli Mejl.

Ona kaže da joj se ćerka početkom maja požalila kako se oseća kao "prebijena" i da nema snage. Nakon toga su počele mučnine i ujutru kada se budila bili su joj otečeni kapci. Prvi odlazak kod lekara završio se tako što joj je prepisano da pije tablete gvožđa zbog anemije.

Međutim stanje se pogoršavalo. Džordžija je neprestano povraćala, a njena majka kaže da je jednom čak i pala u nesvest u domu zdravlja. Ona kaže da ni to nije bilo dovoljno lekarima da narede ozbiljnije analize.

- U septembru sam se zainatila da neću izaći iz bolnice dok je neko ozbiljno nepregleda. Nakon upornog insistiranja, lekari su nevoljno krenuli da vrše analize i onda smo saznali da moja ćerka umire. Nakon nekoliko nedelja nje više nije bilo. U novembru je izgubila bitku sa ovom opakom bolešću, kaže Džoan.

Majka nesrećne devojke je ubeđena da njena ćerka nije jedina koja je nastradala zbog toga što lekari nisu hteli da obrate pažnju na simptome samo zbog toga što je pacijent mlad.

- Možda nisu mogli da je spasu, ali mogli su da joj olakšaju muke, kaže majka.

Poslednji komentari
  • Nenad-0 Vreme: 29.05.2015 21:36h

    Al se Mica namlatio para pa on rasirio biznis po celom svetu.Njegove diplome stizu po porudzbini ko kolaci

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP