Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OJADIO BANJALUKU I CELEKS

Optužnica protiv Bulatovića zbog prevare

Autor: Alo! | 20.01.2015 - 11:21:00h | Komentara: 0

Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Budimira Bulatovića (45) zbog prevare, kojom je oštetio grad Banjaluka i preduzeće "Celeks" za više od 550.000 KM (275.000 evra).

Budimir Bulatović

Budimir Bulatović | Foto: privatna arhiva

Bulatović je optužen da je, kao izvršni koordinator "Evropske ekspertske grupe" (EEG) iz Beograda, od septembra 2007. do maja 2009. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, lažno prikazivao činjenice da je EEG organizacija koju je osnovala Evropska komisija i time ovlaštena i licencirana da vrši kandidovanje projekata kod Evropske komisije radi dobijanja donacija za njihovo finansiranje, javljaju banjalučki mediji.
Na taj način je Bulatović doveo u zabludu predstavnike grada Banjaluka i preduzeća "Celeks" da na ime dobijanja donacije za finansiranje njihovih projekata na račun EEG uplate određena sredstva kao obaveznu kotizaciju, što su oštećeni i učinili, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.
Bulatović, koji ima prebivalište u Beogradu, pribavio je za sebe protivpravnu imovinsku korist od 172.113 KM  (više od 86.000 evra) za koliko je oštećeno preduzeće “Celeks”, te od 391.166 KM (skoro 200.000 evra) za koliko je oštećen grad Banjaluka.
Optužnica, koja tereti Bulatovića za produženo krivično delo prevara, prosleđena je na potvrđivanje Osnovnom sudu Banjaluka.

Bulatović je uhapšen početkom januara, na osnovu poternice. Iako se često pozivao na svoje slavno prezime, ustanovljeno je da ipak nije brat Momira Bulatovića. Ipak, prema fotografijama koje poseduje "Alo!", Bulatović je imao prijatelje među mnogim političarima sa obe strane Drine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP