Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SRAMAN POTEZ HOLANDSKE KRALJICE

Orden za bombe na Srbiju!

Autor: Vesti online | 30.03.2013 - 15:24:00h | Komentara: 15

Holandska kraljica Beatriks odlikovala je Kraljevsko vojno vazduhoplovstvo za bombardovanje Srbije, pre 14 godina, okačivši vrpcu s napisom "Kosovo 1999" na njihov barjak, preneli su holandski mediji.

Kraljica Beatriks

Kraljica Beatriks odlikovala je Kraljevsko vojno vazduhoplovstvo za bombardovanje Srbije  | Foto: AP

Suverenka iz Haga, setila se uloge svojih pilota tokom vazdušnih napada, ne samo u danima kada Srbija oplakuje žrtve agresije započete 24. marta 1999, već i uoči predstojeće odsutne pregovaračke bitke za Kosovo u sedištu Evropske unije, 2. aprila.

Ovaj čin holandske vladarke je, prema oceni dugogodišnjeg diplomate u penziji Stanislava Stojanovića, jedan od oblika zapadnog pritiska na Srbiju uoči nove runde pregovora Beograda i Prištine. Poput baš juče ponovljenog zahteva ambasade SAD u Beogradu da se pravdi privedu ubice američkih državljana, braće Bitići, koji su se tokom rata priključili teroristima OVK.


On podseća da je još uvek dominantna netačna slika, stvorena pre 14 godina kada je nelegalno sila krenula na suverenu državu i to predstavljeno kao humana intervencija protiv divljaka Srba.


- Ide se i na ultimatume Beogradu, a oni su u poslednje vreme sve vidljiviji i sve jasnije se čuju - naveo je Stojanović, primetivši da se rukovodstvo Srbije trudi da se odupre pritiscima za odricanje od dela sopstvene teritorije. Trud se, ukazuje on, vidi u tome što su na poslednjoj rundi domaći zvaničnici rekli ne ultimatumima.

F-16

Avion F-16 Kraljevskog vojngo vazduhoplovstva Holandije | Foto: Beta

- Koliko će se naše vođstvo do kraja odupreti, zavisi od toga do koje mere će uspeti da očuva jedinstvo u nastupu i insistira na nacionalnom i državnom dostojanstvu - ocenio je dugogodišnji diplomata koji savetuje srpski državni vrh da u pregovorima nastupi diplomatski, ne silom, već čvrstinom i da ne prelazi "crvene linije".

Pritisci sa Zapada

- Sve što se Srbiji radilo pre, tokom i posle bombardovanja, pa do danas je skandal, zaključno sa poslednjim potezima koje zapad vuče povodom Kosova. Pritisci idu u različitim oblicima i permanentni su u poslednih deset do 12 godina. Rastu sa približavanjem skorog finala pregovora u Briselu, a sve u cilju pristanka srpskog državnog vrha da Kosovo izađe iz granica Srbije - mišljenja je Stojanović.

Poslednji komentari
  • Perica Vreme: 30.03.2013 15:43h

    Da, njeni piloti su se pokazali sve go heroj do heroja u velicanstvonoj borbi protiv visestruko puta manjeg od sebe koga su napali i mimo svog ustava i zakona UN.Odlicno su se pokazali u humanom bobardovanju zaspalog grada sa bezbedne visine od 10 kilometara.Odmah da zovne onog buzdovana iz Kragujevca Miletica i da ga odlikuje.

  • gago Vreme: 30.03.2013 15:55h

    Krvava ledi.A mi hrlimo u Evropu,hocemo jos vise besposlenih,hocemo jos vise sirotinje,hocemo,ma neznamo sta hocemo.

  • tv Vreme: 30.03.2013 15:59h

    Holandski avion je (tako je izveštavano) bombardovao zgradu Radio televizije u Beogradu i ubio 16 radnika te medijske kuće. Pilot je i za ovaj ,,podvig" dobio orden kraljice.

  • Gavrilo Vreme: 30.03.2013 16:04h

    Nije mi cudo za nju sto ih odlikuje , vec ovi nasi sto takve iste popularisu !!!!

  • Branko Vreme: 30.03.2013 16:38h

    Budemo li dali Kosovo, treba da nas nema. Nikakvog dobra od EU ne treba očekivati... Ionako ce se raspasti dok mi ne udjemo u zajednicu.. Taman ce tada moći nas da optuze za raspad iste..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP