Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SUD ODLUČIO

Oriću određene mere zabrane i oduzet mu je pasoš

Autor: Srna | 03.07.2015 - 18:47:00h | Komentara: 0

Sud BiH odredio je da ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić neće moći da napušta područje BiH, dok mu je kretanje unutar BiH ograničeno na područje Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Mobilisao sve prijatelje:  Naser Orić

Naser Orić | Foto: Emil Čonkić

Mere zabrane podrazumevaju i obavezu redovnog javljanja Policijskoj upravi Centar, kao i oduzimanje putnih isprava, javili su federalni mediji.
U Sudu BiH Srni je rečeno da je odluka o dopunjenom predlogu Tužilaštva BiH za određivanje mera zabrane Oriću donesena juče, ali pošto nema povratne informacije sadržaj odluke se ne može objaviti.
Orićevi advokati Vasvija Vidović i Lejla Čović bili su nedostupne Srni za potvrdu informacije o određivanju mera zabrane. Na ročištu 29. juna pred Sudom BiH sudija Željka Marinić je saopštila da će se naknadno izjasniti o dopunjenom predlogu Tužilaštva BiH za određivanje mera zabrane Oriću koje bi podrazumevale ograničavanje kretanje u Kantonu Sarajevu i Zeničko-dobojskom kantonu, zatim obavezu redovnog javljanja Policijskoj upravi Centar, te oduzimanje putnih isprava.
Orićevi advokati Edina Rešidagić i Lejla Čović zatražili su da Sud odbaci zahteve Tužilaštva BiH, pozivajući se na načelo da ne može biti suđeno dva puta za isto delo, te naveli da je Haški tribunal oslobodio Orića komandne odgovornosti.
Tužilac Miroslav Janjić odbacio je navode odbrane da se Haški tribunal izjasnio o događajima u selu Zalazje 8. juna i 12. jula 1992. godine, naglašavajući da su u presudi taksativno navedena sela za koja je Oriću suđeno, te da se Zalazje pominje samo u jednoj fusnoti.
On je u petak, 26. juna, specijalnim letom iz Švajcarske stigao u Sarajevo, gde ga je preuzela Granična policija BiH. Sa sarajevskog aerodroma, uz jake mere obezbjeđenja, prebačen je u Tužilaštvo BiH. Potom je pušten na slobodu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP