Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŠKOLE U AMERICI POSTALE PRAVO BOJNO POLJE

Oružje za profesore!

Autor: Ekipa Alo! | 25.01.2013 - 07:22:00h | Komentara: 0

Klin se klinom izbija! Izgleda da su se ovom krilaticom vodili nadležni u udruženju škola u Kaliforniji koji su pazarili ukupno 14 poluautomatskih pušaka tipa „kolt LE6940“, nekoliko nedelja nakon što je mentalno poremećeni učenik hicima upravo iz ovakve puške ubio 26 đaka i profesora u jednoj školi u Konektikatu!

Udruženje škola u Kaliforniji kupilo 14  poluautomatskih pušaka „kolt LE6940“  na kojima će se obučiti nastavno osoblje

Udruženje škola u Kaliforniji kupilo 14 poluautomatskih pušaka „kolt LE6940“ na kojima će se obučiti nastavno osoblje

Masakr u Konektikatu od 14. decembra koji je počinio Adam Lanza pokrenuo je u SAD veliku raspravu o zakonu o oružju, a čak je i predsednik Barak Obama na listu prioriteta stavio donošenje zakona o zabrani prodaje poluautomatskih pušaka. Trenutno se u većem delu Amerike ove puške mogu pazariti kao i bilo koje drugo oružje, a njihova cena je tek oko 1.500 dolara.


U udruženju škola iz grada Fontana tvrde da su puške naručili pre masakra u Konektikatu i tvrde da će svi profesori imati 40 sati obuke kako bi u slučaju potrebe bili obučeni da reaguju i spreče slično krvoproliće. Slične akcije najavljuju i drugi školski distrikti u Kaliforniji. Puške će potom zadužiti policajci koji obezbeđuju škole.

„Profesori neće ići unaokolo sa puškama u rukama i požurivati decu da što pre uđu u učionicu. Roditelji moraju da znaju da će njihova deca biti sigurnija ako dođe do pucnjave u školi“, rekao je Bili Grin, šef policije koja odgovara za bezbednost u školama.

Naoružani profesori nisu novost u Juti, jedinoj američkoj državi, pored Kanzasa, u kojoj je nošenje oružja dozvoljeno u školama. Oko 200 nastavnika i zaposlenih u školama učestvovalo je obuci za dobijanje dozvole za nošenje oružja koju je organizovao Savet Jute za streljačke sportove, organizacija koja promoviše posedovanje oružja. Prema pisanju „Hafington posta“, republikanski poslanici iz šest saveznih su najavili da će ove godine predložiti zakon koji bi dozvolio naoružavanje nastavnika i profesora. Novi masakr samo čeka da se dogodi...

U masakru od 14. decembra  ubijeno 20 prvačića

U masakru od 14. decembra ubijeno 20 prvačića

Sećanje na masakr


Najgori masakr u školama dogodio se 14. decembra 2012, kada je mentalno poremećeni Adam Lanza ubio 20 učenika prvog razreda i šest profesora, među kojima je bila i njegova majka, u osnovnoj školi u Njutaunu, u Konektikatu. Lanza je izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu. Najgori masakr na koledžima dogodio se 16. aprila 2007, kada je student Seung Hui Čo ubio 32 i ranio 17 studenata na Virdžinija teč univerzitetu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP