Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

USTALI ALBANSKI TEORISTI

"Oslobodite Albance ili u ponedeljak kreće rat!"

Autor: rts.rs | 10.07.2014 - 22:50:00h | Komentara: 3

Potpuno nova, četvrta albanska gerilska formacija preti makedonskoj policiji. Ukoliko do ponedeljka ne budu oslobođena šestorica Albanaca osuđena u procesu "Monstrum", Oslobodilačka vojska Skoplja (Ushtria Çlirimtare e Shkupit) počinje napade na policiju. U petak "svealbanski" protest u Skoplju.

Nova formacija?

Nova formacija?

 "Ukoliko albanski zatvorenici ne budu oslobođeni do 14. jula, Oslobodilačka vojska će preduzeti ozbiljne korake i masovne napade na makedonsku policiju", saopštio je "glavni štab" te formacije, koja se tim "kominikeom" i predstavila javnosti.

Oslobodilačka vojska Skoplja, četvrta je oružana formacija koja se na teritoriji Makedonije oglasila od kraja rata 2001. godine i rasformiranja Oslobodilačke nacionalne armije, na čijem su se čelu nalazili Ali Ahmeti i Gzim Ostreni.
Osim Albanske nacionalne armije, koja je prestala da postoji posle akcije makedonskih specijalaca u selu Brodec krajem 2007. godine, povremeno se javnosti obraćala i Oslobodilačka armija Iliride, ali i još nekoliko grupa čije akcije nisu prelazile okvire interneta.
Pojava Oslobodilačke vojske Skoplja podudarila se sa povećanim tenzijama u Makedoniji, nastalih pošto je sud u Skoplju osudio šestoricu Albanaca na doživotne robije zbog terorizma i ubistva petorice Makedonaca u slučaju "Monstrum".
Neformalne grupe Albanaca su, putem društvenih mreža, organizovale protest zbog takvih presuda, a prošlog petka demonstranti su se žestoko sukobili sa policijom u Skoplju.
U neredima je povređeno dvadesetak ljudi, a učesnici protesta su širili najrazličitije poruke od "Nismo teroristi" do zastava Al Kaide.
U nekoliko makedonskih gradova održavaju se svakodnevni protesti Albanaca, a skupovi podrške održani su i u Tirani i Prištini, gde su lokalni navijači palili makedonske zastave.
Veliki "svealbanski" protest zakazan je za petak u Skoplju, a razvoj situacije izazvao je ozbiljne podele i pravi medijski rat Albanaca i Makedonaca.
Poslednji komentari
  • grada Vreme: 11.07.2014 00:05h

    To je vladavina zakona po Albancima!

  • pustahija Vreme: 11.07.2014 06:51h

    ja spremio kokice,na kojoj ce biti prenos uzivo?hahahaahahaaa!

  • nezainteresovana Vreme: 11.07.2014 12:55h

    Trazili ste gledajte, gde vam je sad Evropa nas ste pljuvali radi krasne nezavisnosti progutace vas albanija sise izdajnicke i treba vam tako.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP