Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

VELIKA NAPETOST NA SAMITU G 20 U SANKT PETERBURGU

Osmeh najboljih neprijatelja!

Autor: Ekipa Alo! | 06.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Ništa od pomirenja! Početak samita G 20 u Sankt Peterburgu nije doneo približavanje stavova Vašingtona i Moskve po pitanju krize u Siriji!

Kiseli osmesi  i poziranje  za slikanje!

Kiseli osmesi i poziranje za slikanje! | Foto: Reuters

Da situacija bude gora uoči Barak Obama, predsednik SAD, uoči dolaska u Rusiju otkazao je sastanak sa Vladimirom Putinom. Ruski predsednik mu se revanširao izmenom rasporeda sedenja i u poslednji čas odbio da sedi pored predsednika Amerike.

Ispružili ruke  na dva metra

Ispružili ruke na dva metra | Foto: AP


Putin je Obamu dočekao kao i sve druge lidere, ispred zgrade. Obama mu je krenuo u susret sa ispruženom rukom i usledilo je usiljeno rukovanje uz kisele osmehe namenjene brojnim fotoreporterima. Putin i Obama su razmenili nekoliko rečenica pre nego što je gost ušao u zgradu, a Putin ostao zagledan u zemlju.

Ko ima čvršći stisak ruke?

Ko ima čvršći stisak ruke? | Foto: AP

Uoči sastanka lidera najmoćnijih država na svetu, Putin je jasno upozorio da bi bilo kakva vojna akcija protiv Sirije bez dozvole UN-a bila jasan znak agresije. Neslaganje oko Sirije je odnose između Rusije i SAD dovelo do najnižu tačku još od Hladnog rata.

Pogled govori više od reči!

Pogled govori više od reči! | Foto: AP

Obama se za sada na to ne obazire i nastavlja da insistira na vojnoj intervenciji kao odgovoru na hemijski napad protiv civila koji su navodno izvršile snage Bašara al Asada. Obama za akciju čeka odobrenje Kongresa, koji zaseda 9. septembra. Na drugoj strani, Putin, koji je Al Asadov prijatelj, traži neoborive dokaze da on zaista stoji iza napada.

Toliko o  prijateljstvu!

Toliko o prijateljstvu! | Foto: AP


U Sankt Peterburgu se juče oglasio i Herman van Rompej, predsednik Saveta EU. On je pozvao istražitelje UN-a zadužene za istragu o hemijskom napadu u Siriji da što pre objave podatke o tom slučaju kako bi međunarodna zajednica mogla da odluči kako da reaguje.

Van Rompej je ocenio da je napad 21. avgusta u Damasku, u kojem je poginulo više stotina ljudi, bio „očigledno kršenje međunarodnog prava i zločin protiv čovečnosti“. On je ukazao i na to da je suviše rano za vojni napad na sirijski režim.

Pisao Putinu:  Papa Franja

Pisao Putinu: Papa Franja | Foto: Reuters

Papa franja protiv rata!


Papa Franja je u pismu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pozvao lidere zemalja G 20 okupljene u Sankt Peterburgu da „odustanu od vojnog rešenja” krize u Siriji i „izbegnu masakr i nove patnje”! U pismu Putinu, kao predsedavajućem G 20, papa je podsetio na ekonomske i socijalne nejadnakosti u svetu i osudio „nepotrebne masakre” na Bliskom istoku.
 

Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 06.09.2013 12:07h

    Istoricari su procenili gubitke Sila osovine u Bici za Staljingrad na 850.000 – 1.000.000 (mrtvi, ranjeni, zarobljeni) među svim rodovima Vermahta i njegovih saveznika. Po državama porekla, to su: 585.000 nemaca, 110.000 italijana, 160.000 rumuna i 143.000 mađara. U široj oblasti Staljingrada poginulo je, ranjeno ili zarobljeno oko 1.500.000 agresora, pod pretpostavkom da je ukupan broj nemačkih vojnika i vojnika njihovih saveznika na istočnom frontu novembra 1942. bio oko 6,2 miliona. Oko 50.000 ruskih dobrovoljaca, koji su sarađivali sa nemačkom armijom, su ubijeni ili zarobljeni Zbog heroizma sovjetskih branilaca Staljingrada, gradu je dodeljena titula Grad heroj, 1945. godine.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP