Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POSLEDNJI MOMENTI

Osmesi pred let smrti!

Autor: | 03.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Njihova lica pokazivala su emocije koje se i mogu očekivati od grupe turista koja se priprema za avanturu na odmoru. Neki su se smešili i mahali otpozdravljajući, drugi su bili uzbuđeni dok su se pripremali da balonom polete u nebo nad egipatskom Dolinom kraljeva. Niko nije slutio da su im to poslednji momenti u životu. Samo minut kasnije, dogodila se tragedija koja je 19 od 21 putnika odvela na put bez povratka.

U nesreći nad Luksorom poginulo 19 ljudi

U nesreći nad Luksorom poginulo 19 ljudi

Video koji je dospeo u javnost organizatori puta su želeli da prodaju putnicima kao uspomenu. Kamerman je uhvatio njihova lica, pozdrave i pripremu za “let snova” nad drevnim egipatski gradom Luksorom.

Majkl Reni jedini preživeo od turista

Majkl Reni jedini preživeo od turista

Majkl Reni, jedini turista kji je preživeo pad, smeši se u kameru pored svoje supruge Ivon (48). Par iz Škotske puši cigarete kako bi smirio živce pred ukrcavanje. U jednom trenutku začuje se i glas Majkla Renija, kome je to bio drugi let u životu: “Druga runda... Idemo ponovo”.

Nesreća

Nesreća | Foto: Reuters

Samo nekoliko minuta kasnije, kada su poleteli, uže je preseklo cev za dovod gasa vinuvši u visine balon koji je potom počeo da se obrušava ka zemlji. Reni i pilot Momen Murad (29) uspeli da se spasu iskočivši iz balona sa visine od oko tri metra, pre nego što su ostali “lansirani” na više od 300 metara u nebo. Svi ostali su poginuli, bilo da su ispali iz balona u plamenu ili su se stropoštali na zemlju.

Putnici

Putnici

Reni je jedino mogao da gleda tragediju vrišteći: “Moja žena, moja žena...”. U balonu je bilo državljana Japana, Francuske, Britanije i Hongkonga.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP