Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OGLASILA SE ZVANIČNA PRIŠTINA

Osuda učešća kosovskih Albanaca u terorističkim napadima

Autor: | 11.05.2015 - 16:04:00h | Komentara: 0

Kosovska presednica Atifete Jahjaga i premijer Isa Mustafa osudili su danas bilo kakvu umešanost stanovnika Kosova u incidente u Makedoniji, čiji cilj je, kako su ocenili, destabilizacija regiona, ugrožavanje mira i bezbednosti, kao i života i imovine gradjana.

Atifete Jahjaga

Atifete Jahjaga | Foto: Profimedia

Oni su, nakon satanka, izrazili zabrinutost zbog tih dogadjaja i pozvali na transparentnu i kredibilnu istragu, izrazivši spremnost kosovskih institucija da pruže pomoć da bi razjasnila dešavanja u Kumanovu.

"Kosovski mehanizmi pravosudja i bezbednosti zatražili su od svojih makednosnkih kolega detalje u vezi sa incidentima i čekaju zvaničan odgovor", kaže se u zajedničkoj izjavi Jahjage i Mustafe.
U saopštenju se ističe da Kosovo ostaje privrženo multietničkoj Makedoniji, stabilnoj i anagažovanoj na obezbedjenju jednakih prava za sve zajednice, kao i sprovodjenju Ohridskog sporazuma, snažno orijetnisane na evropskom i evroatlanstkom putu.
"Predsedica Jahjaga je u kontinuitetu održavala susrete sa premijerom Mustafom i čelnicima bezbednosnih menahizama da bi diskutovala o ovim dešavanjima i koordinisala institucionalna delovanja unutar Kosova, uključujući preduzimanje mera bezbednosti", piše u saopštenju.
Jahjaga i Mustafa su takodje podsetili da su kosovske institucije izrazile saučešće porodicama nastradalih i ranjenih i pozvale na uvažavanje zakona i uzdržavanje od nasilja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP