Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KOJI KRALJ!

Osvojio milione ali i dalje skromno radi kao magacioner! (VIDEO)

Autor: Index.hr | 17.10.2014 - 14:46:00h | Komentara: 0

Sajmon Rastidž je osvojio dobitak od 250.000 funti koji će mu uplaćivati na račun svake godine, i tako narednih 15 godina, ali to ga nije ni najmanje sprečilo da tog jutra, kao i svakog drugog, ustane i ode na posao.

Sajmon

47-godišnji Sajmon, koji radi u magacinu jedne robne kuće u Voringtonu, kupio je srećku slučajno, u lokalnoj prodavnici, za 10 funti, a iznos koji je dobio ukupno iznosi 3,75 miliona funti.
Ipak, ovaj neverovatan dobitak nije mu promenio svakodnevicu. Sajmon je narednog dana otišao na posao u skladište, kao i obično, a nema u planu ni da proda svoju kuću i zameniti je većom. Isto tako, Sajmon ne planira ni da ode u penziju i besposleno uživa u novcu koje je osvojio.
"Danas sam radio. Probudio sam se i otišao na posao i odradio devetosatnu smenu kao i inače. Možda vam se to čini čudnim, ali moj život će se nastaviti normalnim tokom, kao i dosad. To ne znači da neću trošiti taj novac. Ali danas sam radio pa nisam stigao ništa da kupim", rekao je Sajmon za lokalne novine, prenosi Dejli mejl.
Dodao je i to da je uistinu srećan, ali da mu je zapravo najvažnije da su njegova deca, kojih ima četvoro, zbrinuta. Kaže da je osećaj dobar i da se raduje promenama koje će mu dobitak doneti, a za koje će se potruditi da budu samo pozitivne.
 
"Treba mi nekoliko dana da mi se sve to slegne", dodao je Sajmon.
Njegova bivša žena Melani izjavila je da nije ljubomorna na njegov dobitak, ali da mu malo ipak zavidi. "Ne očekujem da ću dobiti bilo kakav novac od njega, i volela bih da sam ja osvojila taj dobitak, ali dok god se bude brinuo o deci, mislim da je to sjajno. Ipak, njegov dobitak neće promeniti moje mišljenje o njemu", kaže Melani.
Sajmon je dobitak proslavio sa svojom partnerkom, 38-godišnjom Žaki.
"Kada je došla kući, otvorili smo bocu šampanjca. Novac je legao na moj račun isti dan. Morao sam se svako malo uštipnuti da se uverim da je ovo stvarnost", objašnjava Sajmon.
Iako ne planira da se seli u veću kuću, ipak planira da kupi novi automobil, a san mu je da kupi i godišnju kartu za ulaznice najdražeg ragbi tima. Odlučio je i da će svoju porodicu počastiti dvonedeljnim odmorom u Menorci.
 
"Inače ne kupujem te srećke, jer su skupe. Ali nekoliko dana pre osvojio sam 120 funti i nekako sam se osećao srećne ruke. Kad sam ogrebao srećku nisam mogao da verujem, morao sam je dati trgovcu da mi potvrdi da sam zaista osvojio taj novac", opisuje Sajmon.
Sajmon ima i unuke, pa će deo novca uložiti u njihovu budućnost. Sajmonova majka, 63-godišnja Sandra, kaže da koliko ona zna Simon nema još nikakve detaljnije planove šta će učiniti s novcem, i dodaje da joj je rekao da mu je od tolike sume bila mučnina.
"Došao je ovde nakon što je osvojio dobitak. Nije pustio da mu novac udari u glavu", izjavio je Sajmonov kolega s posla, Bakar, i dodao da se nada da će tako i ostati i da će Sajmon pametno raspolagati osvojenim novcem.
Sajmon Rastidž je drugi dobitnik lutrije na svom radnom mestu. U januaru ove godine članovi sindikata transportne kompanije "Norbert Dentresangle" osvojili su 1,7 miliona funti, a samo šest nedelja pre Sajmonovog dobitka otkrili su da su dobitnici, jer su, naime, zaboravili da provere svoj uplatni listić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP