Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TRAGIČNO

Otac otkrio ime Indijke koja preminula
posle brutalnog silovanja u autobusu

Autor: Tanjug | 06.01.2013 - 12:50:00h | Komentara: 0

Otac Indijke koja je preminula od posledica brutalnog silovanja i premlaćivanja u autobusu u Nju Delhiju, dao je prvi put danas dozvolu medijima da obelodane ime ćerke, jer želi da “svet zna da da se ona zove Džjoti”.

Svirepo ubistvo Džjoti izazvalo je revolt u celoj Indiji

Svirepo ubistvo Džjoti izazvalo je revolt u celoj Indiji | Foto: Beta AP

 - Ponosan sam na nju. Otkrivanje njenog imena daće hrabrosti drugim ženama koje su preživele ovakve napade. One će pronaći snage u sudbini moje ćerke - rekao je Bardi Sing Pandej, otac 23-godišnje Džjoti, koja je studilaral medicinu.



Otac, koji želi da nov zakon o silovanju nosi ime njegove ćerke, ipak nije dozvolio objavljivanje devojčine fotografije, ali je dopustio da njega slikaju.

Inače, indijski zakon štiti žrtve silovanja na taj način što zabranjuje objavljivanje njihovih imena da ih društvo ne bi žigosalo.

Reakcije građana

Reakcije građana | Foto: Beta AP


Očajni otac dao je intervju listu “Sandej pipl” i tom prilikom založio se za to da se nasilnicima izrekne smrtna kazna vešanjem. Dodao je da ne želi da vidi lica muškaraca portiv kojih je zvanično podignuta optužnica za ubistvo i silovanje, već da samo želi da budu kažnjeni.
- Smrt za svu šestoricu. To su zveri. Oni treba da posluže kao primer drugima i kao poruka društva da se takve stvari neće tolerisati - kazao je Bardi Sing.

Devojka Džjoti umrla je u 29. decembra u bolnici u Singapuru posle 13 dana očajničke borbe za život. Ali povrede unutrašnjih organa su bile tako strašne da nije izdržala uprkos velikim naporima lekara da je spasu. Dok je bila pri svesti napisala je ocu na parčetu hartije da želi da živi.

- Zla kob je na kraju pobedila - skrušeno je rekao otac.

Danas je obelodanjebno i ime Avindre Pandeja, 28-godišnjeg mladića koji je bio u društvu devojke u bioskopu i koji je brutalno pretučen. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP