Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SNEŽNI HAOS U REGIONU

Otežan saobraćaj u Hrvatskoj, narandžasto upozorenje u Bosni

Autor: Tanjug | 06.02.2015 - 12:06:00h | Komentara: 0

Najavljeno pogoršanje vremenskih prilika u većem delu regiona ostvarilo se i za sada najviše problema stvara grđanima Hrvatske koju je zahvatilo snežno nevreme, uz otežano odvijanje saobraćaja širom zemlje.

Očekuje se još padavina u Hrvatskoj

Očekuje se još padavina u Hrvatskoj  - Ilustracija| Foto: Profimedia.rs

Sneg tokom noći nije prestao da pada u Lici i Gorskom kotaru, kao i na severozapadu, a neće posustati ni tokom dana - očekuje se da će napadati dodatnih 20 do 30 centimetara, javljaju lokalni mediji.

Meteoalarm je izdao "crveno upozorenje", koje označava izuzetno opasno vreme za gospićku, karlovačku i riječku regiju, a trenutno najviše snega ima u Ogulinu, 55 centimetara, beli pokrivač se uvećava i u Slunju, Delnicama, na Sljemenu, u Karlovcu...

Nešto manje ga ima u Zagrebu, oko pet centimetara, ali to nije zaustavilo zimsku službu da na puteve preko noći pošalje više od 200 vozila čistača.

Snežna oluja zatvorila je deonice gotovo svih autoputeva i delove Jadranske magistrale, mostove i državne puteve, u potpunom je prekidu saobraćaj prema Rijeci, a za kamione s prikolicama i tegljače zatvoreni su granični prelazi Bregana, Pasjak, Rupa, Brod na Kupi i Macelj.

Snažan vetar uzrokovao je i prekid svih trajektnih, katamaranskih i brodskih linija na riječkom području.

Zbog nastavka obilnijih snežnih padavina u narednih nekoliko dana vozačima se savetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, da se pravovremeno informišu o stanju i prohodnosti puteva i, ukoliko je moguće, odlože putovanja.

Kada je u pitanju ostatak regiona, Meteoalarm je za danas izdao narandžasto upozorenje zbog intenzivnijih padavina u severozapadnoj Bosni i porasta snežnog pokrivača, kao i obilnih padavina u Hercegovini.

Nakon jučerašnjih i sinoćnih padavina u većem delu Unsko-sanskog kantona sneg stanovnicima stvara ozbiljne poteškoće - mnoga naselja su ostala i bez električne energije, brojne škole ne rade, a kretanje ulicama je otežano kako vozačima, tako i pešacima.

Kako saznaje "Dnevni avaz" najteže je u Bihaću i Cazinu gde sneg sve intenzivnije pada, a zatvoren je i granični prelaz Izačić za sva vozila.

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na severu i u višim planinskim predelima sa snegom i susnežicom.

Snega, kako je i najavljeno, ima i u Sloveniji, najviše na jugoistoku zemlje, međutim situacija je bolja od očekivane, odnosno visina snežnog pokrivača je nešto niža od nivoa koji su juče prognozirali stručnjaci.

U delu zemlje oko Postojine problem pravi gusta magla i pojačan vetar i sneg, pa nadležni pozivaju ljude da bez potrebe ne napuštaju domove, dok u primorskoj oblasti velike teškoće izaziva bura.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP