Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEVEROVATNO

Otkačeni kardinali: Vole oružje,
voze avione, a pobačaj im je u redu!

Autor: A. O. | 13.03.2013 - 13:25:00h | Komentara: 0

Džordž Pel (71) iz Australije trebalo je da bude fudbaler, Domenika Kalkanja (70) iz Italije zovu "Kardinal Rambo", Frank Rode iz Slovenije je išao na test očinstva... Nešto više o ovim otkačenim kardinalima možete saznati ovde, na alo.rs!

Isak Klimis Totunkal

Isak Klimis Totunkal, Indija

Isak Klimis Totunkal (53) iz Indije nosi turban. On je poglavar Sido-malakara katoličke crkve. Reč je o hrišćanima koji su se u 17. veku odvojili od Katoličke crkve da bi se 1930. godine opet spojili. Ta crkva ima 430.000 sledbenika u celom svetu. Većina ih je u Indiji, ali ih ima i u SAD i u Nemačkoj. Sa 53 godine on je najmlađi kardinal na svetu!

Huan Luis Cipriani Torne, Peru

Huan Luis Cipriani Torne, Peru

Huan Luis Cipriani Torne (69) iz Perua radio je kao inženjer, i igrao je profesionalno košarku! Bio je toliko dobar da je 1960. godina igrao za nacionalni tim Perua i s njima 1969. godine osvojio prvenstvo Južne Amerike. I danas ponekad zaigra.

Luis Antonio Tagl

Luis Antonio Tagl

Luis Antonio Tagl (55) s Filipina, koristi društvene mreže poput Tvitera i Fejsbuka, no iako moderno živi gledajući po tim stavkama, u svojoj zemlji se bori protiv zdravstvenog odgoja u školama i upotrebe kondoma iako prosečna porodica na Filipinima ima osmoro do desetoro dece koje jedva može da prehrani!

Severino Poleto

Severino Poleto

Severino Poleto (79) iz Italije je između 1965. i 1980. godine radio u fabrici. U svojim propovedima se zalaže za prava radnika.

Kada je pre nekoliko godina ''Fiat'' najavio masovna otpuštanja, tražio je u svojim propovedima italijansku Vladu da se umeša, i to spreči.

Ruben Salazar Gomez

Ruben Salazar Gomez

Ruben Salazar Gomez (70) je iz Kolumbije. Vlada Kolumbije je 2012. godine odlučila da legalizuje pobačaje u sledećim slučajevima: ako je život majke u opasnosti, ako fetus ima deformacije zbog kojih bi život kasnije bio nemoguć, i ako je žena silovana.

Gomez je to podržao, ali onda ga je Vatikan "pozvao na red" pa je izjavio kako je pobačaj ''odvratan prestup, kažnjiv, i nije prihvatljiv ni u kom slučaju". 

Frank Rode

Frank Rode

Frank Rode (78) je slovenski kardinal. Njega je Nemac Peter Stelcer 2012. godine pozvao na test očinstva. Rode je na kraju pristao, pa je test bio negativan. Rode je rekao da ga kleveću i najavio je tužbe protiv novinara koji su pisali da je on otac Petera Stelcera.

Ima 80 godina, a ipak je u konklavi

Valter Kasper (80) iz Nemačke najstariji je kardinal na konklavi.

Iako je pravilo takvo da na konklavi smeju učestvovati samo kardinali mlađi od 80 godina, Kasper je ipak ušao u konklavu.

Naime 80 godina je navršio 5. marta odnosno nekoliko dana nakon što je počelo razdoblje "Prazne Stolice".

Da je navršio 80 pre početka tog razdoblja ne bi smeo da učestvuje na konklavi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP